Az egyesület célja, hogy megújítsa a hétköznapok magyar vendéglátós kultúráját és a magyar gasztronómia színvonalát - mondta az MTI munkatársának Mózes Péter mesterszakács, az egyesület új elnöke.
A Magyar Étrend Egyesület tagjai csak főszakácsok vagy helyetteseik lehetnek, akik azért találkoznak minden hónap első hétfőjén az Astoria szállodában, hogy megbeszéljék közös szakmai ügyeiket és hogy főzzenek egymásnak.
Ez a bemutató, kóstoltató főzés azonban más mint a hétköznapok rutinja. Minden hónapban adott egy téma, amelyre a felkért kolléga megkomponál egy nem hagyományos menüsort, amelyet aztán az egyesület még fejlesztés alatt álló honlapján is közzé tesznek majd. Ez eljuthat akár az összes magyar vendéglőshöz, szakácshoz, séfhez, a kisebb falvaktól a szakiskolákig.
Most a hónap témája a "déli ínyencségek hazai megfogalmazásban" volt, elsősorban olasz ízekre hangolva, amelyet Szabó Zsolt, a Westend Hilton séfje kivitelezett kollégáival.
Októberben a szüret és a szőlő lesz a főszereplő, novemberben az energikus nyersanyagok újszerű felhasználása, decemberben pedig már az ünnepi fogások, "szemezgetve innen-onnan".