A rendezvény a lábos - felvonulással kezdődött: kora délelőtt a helyi néptáncegyüttesek és a népviseletbe öltözött falusiak lábosokon dobolva járták végig a falut, majd az ünnepélyes megnyitót követően négy helyszínen és a nyitott pincékben kezdődött meg a mulatság.
A vendégek válogathattak a hagyományos módszerekkel készült étkekből: sajtkészítők, pékek, lekvárfőzők, húsosok, házi sörkészítők, mézes finomságokat árusítók kínálták a finomnál finomabb falatokat.
Az etyeki pincék nagy része is nyitott kapukkal várta és várja vasárnap is a vendégeket. A helybeli borászok mellett vendég bortermelők is részt vesznek a programokon, az idén főként azokat hívták meg a rendezvényre, akik úgynevezett dűlőszelektált szőlőtermelést folytatnak.
A gasztronómiai élvezetek mellett kulturális és gyerekprogramok, koncertek szórakoztatják a hétvégén az érdeklődőket. Nagy sikere volt a Szőke András és Badár Sándor által "vezényelt" főzőversenynek és a pincelátogatásokra "felkészítő" tornagyakorlatoknak.