A sztárszakács párizsi, tokiói, londoni, vagy éppen Las Vegas-i éttermében dolgozó konyhai mágusok titkaiból összeállított könyv nem csak súlyát tekintve komoly példány, az ára sem mindennapi. Az ínyenceknek 215 eurót (55 ezer forintot) kell áldozniuk, ha meg akarják ismerni e szakácsok tudományát.
A francia mesterek egynémely receptje rendkívül bonyolult, némelynek soha véget nem érő a hozzávalók listája. Egy ausztrál halétel "zöldséggeometriával és pikáns kakaószósszal" például 35 összetevőből készül.
Alain Ducasse fenoménnak számít a gasztronómia világában, mivel az egész világot átfogó birodalmában két olyan étterem is van, amely három Michelin-csillagos besorolást kapott. A mesterszakács legújabb étterme novemberben nyílik meg a patinás londoni Dorchester hotelben. Ducasse hamarosan az Eiffel-toronyban lévő legendás Jules Verne étterem irányítását is átveszi.