2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

Kettészakadás?

Az egészségbiztosítási törvény módosítása következtében kettészakadhat a magyar társadalom, az egészségbiztosítási pénztárak választásának lehetősége pedig tovább mélyíti a gazdagok és a szegények közötti szakadékot - vélekedett Ittzés János, a Magyarorsz
2008. február 14. csütörtök 13:38 - Hírextra
Az evangélikus püspök kifejtette: azzal, hogy többszintű lesz az egészségellátás, és az emberek választhatnak különböző árszínvonalú biztosítási csomagok között, a kevésbé jómódúak belekényszerülnek az alacsonyabb minőségű ellátási rendszerbe.

Az egészségbiztosítás rendszerének megváltoztatása kapcsán kijelentette: "a közös nemzeti akarat teljesítése és a jövőnk érdekében másként kellett volna tennie a többségnek a Parlamentben."
A módosított törvény véleménye szerint "akár elismerik, akár nem, nem sok idő múlva egy liberalizált, piacközpontú biztosítási rendszer felé nyitja meg az utat", illetve az nem más, mint az e rendszer felé tett "első lépés".

Az evangélikus püspök kifejtette: "az elmúlt évek tapasztalata alapján, amikor egy lépést megtettek a liberális, ellenőrizetlen piacgazdaság hívei, abból mindig következett a többi is".
A református egyház parlamenti képviselőknek a törvénymódosítás kapcsán írt levelére reagálva elmondta: "véleményem szerint nem kellene ilyen módon, levélben megkeresni a parlamenti képviselőket". Hozzátette, hogy ebben az ügyben az egyház vezetőivel a hétvégén egyeztetnek majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását