Az idei, rendezvényekben gazdag Reneszánsz Évhez kapcsolódik a kiállítás. Megrendezéséhez a muzeológusok és gasztronómia-történészek sokáig kutakodtak, hogy hiteles források alapján kiderítsék, mit vitt magával Medici Mária a francia királyi udvarba, vagy hogy milyen lehetett egy középkori konyha.
A kiállítás kurátorától, Csapó Katalintól megtudta az MTI munkatársa, hogy az Iparművészeti Múzeumtól, a székesfehérvári Szent István Király Múzeumtól, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumtól, valamint a Néprajzi Múzeumtól egyaránt kaptak kölcsön asztali kellékeket és a gasztronómiához kötődő más tárgyakat.
A szépen megterített asztal átvezeti az érdeklődőt a jelen gasztronómiájába. Színes tablók, fotók és eredeti tárgyak demonstrálják, milyenek a mai, évente megrendezett hagyományőrző versenyek és gasztronómiai fesztiválok.
Az interaktív tárlat egyik célja, hogy bemutassa az akkori újjászületés, azaz reneszánsz életérzés után a ma gasztronómiai kultúrájának újjászületését.
A kiállítás előreláthatólag május 4-ig látogatható.