Amihez még Vágó sem ért
A kvízmestert sokan zseninek tartják, ám azt kevesen tudják, hogy van olyan dolog, amiben ő is tehetségtelen. Vágó István lassan már harminc éve vezet vetélkedő műsorokat. Megszállottan szeret utazni, mindenhol mindent tüzetesen megnéz, minden egyes emlék
2008. április 21. hétfő 13:15 - Hírextra
Ha teheti, a meglátogatott ország saját nyelvén beszél, ugyanis számos nyelvbe belekóstolt már: jól-rosszul társalog angolul, németül, franciául, spanyolul, olaszul, oroszul, lengyelül, svédül, portugálul, kevésbé flottul arabul, törökül, finnül és japánul.
István hazánk egyik legelismertebb médiai személyisége, akinek nevéhez számos ismeretterjesztő könyv főződik. Azt hihetnénk, mindent tud, mindenhez ért, ám ez korántsem igaz. Hiába zseni, a főzéshez semmit sem konyít, szakácstudománya egyenlő a nullával.
- Sokak szerint a férfiak jobban főznek, mint a nők, azonban ez rám nem vonatkozik. Tisztelem azokat az embereket, akik igazi gasztronómiai remekműveket készítenek. Nagy szerencsémre a feleségem is közéjük tartozik. Én rántottán kívül eddig még semmilyen más ételt nem készítettem. Bevallom őszintén, egy kicsit meglepődtem mikor felkértek, hogy szerepeljek a Vacsoracsata című műsorban. Aztán rájöttem, ez a műsor nem csak arról szól, hogy tehetséges szakácsok mérik össze főzőtudományukat, hanem lehetőséget kapnak olyan kezdők is, mint én.
A műsorvezető elmondta a Netbulvárnak, eddigi életében még sosem töltött annyi időt a konyhában, mint most. Minden tőle telhetőt megtett, hogy különleges és finom ételeket tálaljon vendégei elé, ám estéjén mégis kizárólag a boraival aratott sikert. Sajnos nincs mit szépíteni: Vágó Istvánnak nincs tehetsége a főzéshez. Hiába készített neki felesége részletes receptet, amelyben lépésről lépésre leírta a teendőket, István mégis mindent rosszul csinált, mert tudományosan akart hozzáállni az ételek elkészítéséhez.
- Nem az én hibám volt, hogy rosszul készítettem az ételeket, hanem a recept volt pontatlan. Hiszen bele volt írva, hogy egy csipet sót rakjak bele, de mi öten voltunk, akkor miért baj, hogy beszoroztam öttel? Amúgy pedig mennyi az egy csipet só? Azt tudjuk, hogy mennyi egy kilogramm, de mivel lehet lemérni az egy csipet sót?
Ha kíváncsiak, mit szóltak a vendégek István íztelen és a megszokottól eltérő kinézetű ételeihez, tartsanak velünk szerdán 16:25-től!
Forrás: netbulvar.hu