2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

Új mentőkatamaránnal mentettek embert a Balatonon

Új mentőkatamaránnal sikerült kimenteni egy 60-70 év körüli férfit a Balatonból szerdán a gyenesdiási strandon - tájékoztatta Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) szóvivője az MTI-t.
2008. augusztus 6. szerda 19:30 - Hírextra

A férfi lebegő testére egy gyermekével gumicsónakázó strandoló figyelt fel, riasztotta a közelben tartózkodó vízimentőt, aki azonnal megkezdte a kihúzott férfi újraélesztését. A VMSZ Zánkai Központja értesítette az országos mentőszolgálatot, amely Sármellékről küldött mentőhelikoptert a helyszínre.
Az újraélesztés a mentőjármű partra tolása után is folytatódott; miután sikerült a kimentett férfi állapotát stabilizálni, a helikopter a zalaegerszegi kórházba szállította.


A régi mentőcsónakokkal nagyon körülményes a mentés, a férfi gyors ellátásában nagy szerepe volt az új katamaránnak, amelyet éppen szerdán kapott meg a gyenesdiási strand - mondta Tar Mihály.
A Balaton Fejlesztési Tanács megrendelésére 30 új mentőkatamarán érkezett a Balatonhoz, a kiosztást a múlt héten kezdték meg a strandok között.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását