2024. szeptember 23. - Tekla

Kikapott a válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott idei első mérkőzésén, felkészülési találkozón 1-0-s vereséget szenvedett az izraeli csapattól Tel-Avivban. A szerdai összecsapás egyetlen gólját az FC Liverpool futballistája, Josszi Benajun szerezte a 77. percben.
2009. február 11. szerda 21:40 - Hírextra
Eredmény:
Izrael-Magyarország 1-0 (0-0)
-----------------------------
Ramat Gan Stadion, 9211 néző, v.: Marcin Borski (lengyel)
gólszerző: Josszi Benajun (77.)
sárga lap: Ben Haim (7.), illetve Juhász (48.)

Izrael:
-------
Dudu Avat (Nir Davidovics, a szünetben) - Joav Zsiv, Dekel Kejnan, Tal Ben Haim, Dedi Ben Dajan - Josszi Benajun (Biram Kijal, 90.), Gal Alberman, Mose Ohajon (Klemi Saban, a szünetben), Szalim Tuama (Maor Buzaglo, 60.) - Omer Golan, Roberto Kolautti (Ben Sahar, a szünetben)

Magyarország:
-------------
Fülöp Márton - Szélesi Zoltán (Szalai Ádám, 84.), Juhász Roland (Tímár Krisztián, 75.), Vanczák Vilmos, Bodor Boldizsár (Halmosi Péter, 84.) - Vadócz Krisztián (Tóth Balázs, 65.)- Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Huszti Szabolcs, Dzsudzsák Balázs (Rudolf Gergely, 70.) - Torghelle Sándor

I. félidő:
----------
20. perc: Vadócz próbálkozott 30 méterről, lövése a jobb kapufa mellett ment el.
33. perc: Hajnal passzolt a bal oldalon felfutó Dzsudzsák elé, aki 18 méterről kiszorított helyzetből lőtt, de Avat könnyedén ölelte magához a labdát.
39. perc: Benajun játszotta át Bodort a jobb oldalon, középre passzolt, a labda Szélesi lábáról felpattant, de Kolautti elképesztő helyzetben a kapu fölé fejelt.

II. félidő:
-----------
49. perc: Tuama 17 méterről elvégzett szabadrúgását Fülöp nagy bravúrral tornázta ki a bal felső sarokból.

55. perc: Gera hozta volna helyzetbe Torghellét a 16-oson belül, egy hazai védő kezében azonban elakadt a labda, de a játékvezető nem adott büntetőt.

72. perc: Hajnal lágy beívelését az előre húzódó Juhász fejelte kapura, de a labda Davidovics és a kapufa segítségével szögletre ment.

77. perc: egy gyors baloldali támadás végén a középre tett labdát Golan lőtte kapura, ráadásul Benajun még közvetlen közelről beleszúrt, így Fülöp már nem tudott hárítani (1-0).
82. perc: Torghelle lőhetett 15 méterről, de Davidovics lábbal hárított.

Az első félidőt gyakorlatilag kidolgozott helyzet nélkül tudták le a csapatok, a magyar középpályás sor eredményesen szűrt, így az izraeli támadók az első 45 percben csak egy hatalmas védelmi hiba révén kerültek helyzetbe, igaz, ezzel könnyen megszerezhették volna a vezetést. Erwin Koeman csapata főként a távoli lövésekkel próbálkozott, sikertelenül.

A folytatásban nagyobb tempóra kapcsolt az izraeli csapat, de a védelem jól helyt állt, így Fülöpnek csak egy szabadrúgásnál kellett komolyabb bravúrt bemutatnia. Az első komoly magyar lehetőségre a 72. percig kellett várni, ekkor Juhász Roland fejesét tolta a kapufára a hazaiak cserekapusa.

Az izraeli fölény végül a 77. percben érett góllá, igaz, ehhez egy jó adag szerencsére is szükségük volt a vendéglátóknak. A hátralevő időben Erwin Koeman a cserékkel mindent megpróbált - Szalai Ádám első válogatottságát ünnepelhette -, de egyenlíteni már nem sikerült.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását