2024. szeptember 23. - Tekla

A határidő: péntek

Az amerikai profi futballbajnokság irányítói péntekben szabták meg a végső határidőt arra, hogy a Los Angeles Galaxy és az AC Milan megegyezzen a jelenleg az olasz élcsapatnál kölcsönjátékosként futballozó David Beckham - az olaszok és az angol focista ré
2009. február 12. csütörtök 11:25 - Hírextra
A Major League Soccer (MLS) "díszjátékosa" eredendően március 9-ig maradhatna Milánóban, csakhogy az angol labdarúgó menet közben, az eddig felettébb jól sikerült itáliai vendégszereplés hatására meggondolta magát, s immár hosszabb időre szeretne átszerződni a taljánokhoz. Már csak azért is, mert így szem előtt van, azaz az angol válogatott amúgy olasz szövetségi kapitánya, Fabio Capello is jobban számolhat vele. Az AC Milan vezérkara is örömest megtartaná Beckhamet, s a Galaxy sem zárkózott el frontemberének elengedése elől. Az első milánói ajánlatot - ami a hírek szerint 5 millió euróról szólt - azonban az amerikai futballklubot tulajdonló AEG ügyvezetője, Tim Leiweke, amint az a Los Angeles Timesnak adott nyilatkozatából kiderült, túl alacsonynak találta, és 20 millió dollárban határozta meg a "tárgyalási minimumot" a Milan számára.

Az MLS mostani, az ügy lezárására hivatott lépése meggyorsíthatja az alkufolyamatot. Beckham 2007 nyarán csatlakozott a Galaxyhoz, s öt évre szóló szerződést írt alá. Az MLS első embere, Don Garber az AEG-vezérhez intézett levelében azt írta, a profi liga akkor tudja támogatni a két klub közötti megegyezést, ha az legkésőbb péntekig megszületik.

"Tizenharmadikáig tudnunk kell, megveszik-e David Beckhamet vagy sem" - fogalmazott a ligafőnök.
A 33 éves Beckham különben szerda este hosszú idő után megint - a szigetországi mezőnyjátékosok között társcsúcstartóvá válását jelentő 108. alkalommal - magára ölthette az angol válogatott szerelését, más kérdés, hogy az Európa-bajnok spanyoloknál tett kirándulás vele együtt sem hozott sikert az angoloknak, akikre a barátságos meccsen 2-0-ás vereséget mértek a vendéglátók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását