2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

Dolgozni másjus 1-én?

Idén elmarad a Vértesi Erőmű május elsejei ünnepsége, az így magmaradó pénzt az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került munkatársak, közöttük 240 erdélyi bányász megsegítésére fordítják, akinek nem hosszabbították meg a munkaszerződését - írta keddi számában a 24 Óra.
2009. április 21. kedd 09:46 - HírExtra
Torma Lajos, a márkushegyi üzemi tanács elnöke a lapnak elmondta, az erőműnek kétmilliárd forintot kell megtakarítani, ezért nyáron egy hónapra leáll a bánya. A külszínen lévő szenet tüzelik, valamint elbocsátanak 240 szerződéses erdélyi bányászt.

A szakszervezeti vezető hozzátette, bensőséges ünnepségen köszönnek el kollégáiktól, akiknek zöme megértette és elfogadta a kialakult helyzetet.

Ugyanakkor nem egy személyes tragédiát is okoz a leépítés, mert sokan évek óta a márkushegyi bányában dolgoznak, megnősültek, egzisztenciát teremtettek, többüknek folyamatban van a honosítása, a döntés azonban minden szerződéses munkavállalóra vonatkozik - írta a lap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását