2024. szeptember 28. - Vencel

Új jövevények az állatkertben

Új jövevények gazdagítják a Miskolci Állatkertet és Kultúrparkot, emellett van olyan kölyök is, amelytől hamarosan búcsúzniuk kell a látogatóknak - tájékoztatta az MTI-t az állatkert szerdán.
2009. április 22. szerda 21:23 - HírExtra
A közlés szerint vasárnap lámacsikó született a miskolci állatkertben. A kifutóban anyja közvetlen közelében láthatják a látogatók az apróságot. A csinos, hófehér, habos-bundás csikó szépségfoltja a szája körül látható fekete "maszat", amely olyan, mintha a kis láma egy pillanatra koromba dugta volna orra hegyét.

Az állatkert arról is beszámolt, hogy ismét sokasodnak a struccházban a tojások, épp ezért ritkán vannak kifutójukban a nagymadarak, ugyanis a kotlással vannak elfoglalva. Érdekesség, hogy a futómadaraknál a kakasnak általában háreme van, és a tojók egy helyre teszik le a tojásaikat. Ezeket nappal a tojó, éjjel a strucckakas őrzi.

Az állatkertben ideiglenesen egy szakállasagáma-csapat is látható, az oktatóterem egyik terráriumában. A négy gyík rendkívül látványosan izeg-mozog, vagy épp mozdulatlanná merevedve összpontosít egy arra sétáló szöcskére vagy botsáskára. Ezek az ausztrál hüllők ugyanis vegyes táplálkozásúak, a lisztkukactól, a salátán át a kisegerekig mindent szívesen elfogyasztanak.

A park szurikátacsapatának egyik nősténye a remények szerint hamarosan utódokkal ajándékozza meg az állatkertet. A szerencsére minden évben sikeresen szaporodó csapatot ilyenkor szét kell választani, a mamát a kicsikkel elkülönítik. A mókás kis állatok ugyanis ragadozók, komoly fogacskákkal és karmokkal. A szurikáták általában 3-4 utódot hoznak világra.

A tájékoztatás szerint ismét meg kell válnia a Miskolci Állatkertnek egy párduckölyöktől. A Bátor Zrt. által örökbefogadott eg éves fekete párduckölyök pénteken délelőtt kel útra Csehország felé. Az örökbefogadók és az állatkert dolgozói együtt búcsúznak a nagyra nőtt szemfüles ifjútól.

A park tájékoztatása alapján "nem kell szomorkodniuk a miskolciaknak", reményeik szerint nem maradnak leopárdkölyök nélkül hosszú időre, hiszen a ragadozók gondozói szerint Nagila, a párducmama ismét várandósnak tűnik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását