2024. szeptember 29. - Mihály

Már a szomáliai lázadóknál vannak a túszok

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kötődő al-Shabaab szomáliai milícia fogságában van most már mindkét francia biztonságpolitikai szakértő, akit kedden elraboltak egy szállodából Mogadishuban, Szomália fővárosában.
2009. július 17. péntek 12:39 - HírExtra
A két túszon előbb megosztozott az al-Shabaab és a Hizbul Islam lázadócsoport, de azután "a második franciát is átadtuk" - mondta név nélkül az utóbbi szervezet egyik vezetője. Egy kormánytisztviselő és a lázadók egyaránt azt közölték, hogy az emberrablást a kormány biztonsági erőinek a lázadókhoz kötődő egyik csoportja hajtotta végre, átadta a túszokat a Hizbul Islamnak, az először továbbadta egyiküket az al-Shabaabnak, majd csütörtök éjjel a másikat is.

Bár vannak olyan aggodalmak, hogy az al-Shabaab meg akarja baüntetni a franciákat a kormányt segítő tevékenységük miatt, a kormány és szomáli közemberek véleménye szerint viszont inkább pénzügyi indítéka van a túszejtésnek. Külföldiek elrablása a múltban többnyire úgy zárult a kelet-afrikai országban, hogy váltságdíj ellenében elengedték őket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását