2024. október 6. - Brúnó, Renáta

A pókertermek ráfáznak az új törvénnyel?

Gazdaságtalanná válhatnak a pókertermek Magyarországon, ha a parlament elfogadja a póker törvényt, véli a Magyar Szerencsejáték Szövetség, valamint a Magyar Póker Szövetség.
2009. szeptember 30. szerda 19:55 - HírExtra
A két szervezet együttes állásfoglalásban azt állítja, vonatkozó előírása törvény nem eredményezheti a várt adóbevételeket. A tervezet ugyanis - amely a szerencsejáték szervezéséről szóló törvényt egészíti ki a póker klubok működésének szabályaival - a tervezett korlátozások miatt nem elégíti ki a játékosok igényeit. Ilyen például a maximum 10 asztalos limit, vagy a nemzetközi szinthez nem illeszkedő nevezési díjak.

A két szervezet úgy véli: a jegyzői nyilatkozatra, valamint a 200 méteres védőtávolságra vonatkozó előírás miatt nem lesz olyan terem, amely a szabályozásnak megfelel majd. A törvénytervezetben meghatározott feltételekkel Magyarországon nemzetközi versenyeket nem lehet szervezni, ezért a nemzetközi események szervezői elkerülik majd Magyarországot - állítják a nyilatkozat aláírói.

Ha a jelenlegi törvénytervezetet elfogadják, a játékosok nem találják meg a lehetőséget az élőjátékra, és végleg átpártolnak az internetes pókerre, amelynek pedig sokkal nehezebb a szabályozhatósága, adózás alá vonása és ellenőrizhetősége - mutat rá a két szakmai szervezet.

A Magyar Póker Szövetség és a Magyar Szerencsejáték Szövetség jelezte: elkötelezettek egy előremutató jogszabály közös kidolgozása iránt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását