2024. október 6. - Brúnó, Renáta

Budapest-Vác: annyi a menetidő mint 150 éve

Csak hajnalra áll helyre a menetrendszerinti vonatközlekedés a Budapest-Nyugati pályaudvar - Vác vonalon, jelenleg 50-100 perces késésekre lehet számítani - közölte a MÁV szerda este az MTI-vel.
2009. szeptember 30. szerda 22:08 - HírExtra
A személyvonatok helyett csak a zónázó vonatok közlekednek, melyek Budapest és Vác között minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A balassagyarmati vonalon megindult a vonatközlekedés - áll a vasúttársaság közleményben.

A délutáni órákban a Vác és Verőce közötti szakaszon az egyik vágányon megsérült egy mozdony áramszedője. A balesetben megrongálódott a másik vágány feletti felsővezeték is. A vonatok közlekedését tovább nehezítette, hogy kora este egy váltó is meghibásodott, illetve egy vonat elakadt Vác állomáson.

Korábban háromnegyedórásra becsülte a késéseket a MÁV a Budapest-Szob és a Vác-Balassagyarmat vasútvonalon, és azt közölte, hogy a menetrendszerinti vonatközlekedés helyreáll szerda este 8 órára.

Jelenleg már a szakemberek is úgy vélik, hogy a csütörtök hajnali 4 órás üzemkezdésre sikerül elhárítani a hibát, megszüntetni a késéseket a Budapest - Vác vasútvonalon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását