2024. szeptember 28. - Vencel

Németországban romlott az üzleti hangulatmutató

Németországban kis mértékben csökkent a ZEW gazdaságkutató intézet konjunktúra- és üzleti hangulatmutatója: az októberi index 56,0 pontra esett vissza az egy hónappal korábbi 57,7 pontról, de még így is bőven a sokévi átlag felett van.
2009. október 13. kedd 13:08 - HírExtra
A mutató azt jelzi, hogy a német gazdaság meghatározó szereplői szerint a kilábalás a válságból már megindult, de akadozva halad és hosszan elhúzódik majd. A ZEW közleménye szerint a rendelésállomány bővülése kedvezően, az export visszaesése pedig kedvezőtlenül hatott, és egyelőre bizonytalan, hogy miként alakul a lakossági fogyasztás, a jelenlegi helyzettel kapcsolatos véleményeket és a következő hat hónapra vonatkozó várakozásokat tükröző mutató így végül kissé romlott szeptemberhez képest.

A csökkenés rácáfolt a szakértők jóslataira. A Reuters elemzői konszenzusa 58,3 pontra várta az októberi ZEW-indexet, a DowJones hírügynökségnek nyilatkozó elemzők többsége pedig azt valószínűsítette, hogy változatlan marad a piacokon nagy jelentőségűnek tekintett mutató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását