2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

Bencze: egy évnél is több telhet el a vádemelésig

Egy év vagy annál is több idő telhet el, amíg vádat emelnek a romagyilkosságok gyanúsítottjai ellen az országos rendőrfőkapitány szerint, aki erről az MTI kérdésére beszélt szerdán Szentlőrincen.
2009. október 14. szerda 20:30 - HírExtra
A rendőr altábornagy a baranyai kisváros rendőrőrsének a korábbinál korszerűbb épületbe költöztetése kapcsán tartott sajtótájékoztatón azt közölte: a rendőrségnek, illetve a Nemzeti Nyomozó Irodának az az érdeke, hogy az ügyet minden részletre kiterjedően felderítse, tisztázza a motívumokat, a cselekedetek pontos mozzanatait, pillanatait, minden érintettet utolérjen, ez pedig sok időt vesz igénybe.

Bencze József hangsúlyozta, hogy a gyanúsítottakkal szemben beismerő vallomásaik nélkül is elegendő megdönthetetlen bizonyíték áll rendelkezésre a vádemeléshez. A bizonyítékok zárt láncolatot alkotnak, az ügy vádképessé tehető.

Utalt rá, hogy a DNS-vizsgálatok, az elkészült nyom- és fegyverszakértői vélemények alapján a rendőrség konkrétan meg tudja mondani, hogy a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő személyek mely helyszíneken hagyták ott azonosításra alkalmas nyomaikat, a lefoglalt fegyverek között pedig ott vannak-e azok, amelyekkel öltek, s találtak-e rajtuk "egyéb bizonyítékokat" is. Részleteket azonban nyomozástechnikai okokra, és arra hivatkozva, hogy a gyanúsítottak és védőik is figyelik a sajtóhíreket, nem kívánt elárulni.

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozattal négy, 28 és 42 év közötti, Hajdú-Bihar megyei férfit gyanúsítanak, őket a kommandósok augusztus 21-ére virradóra fogták el egy debreceni, belvárosi szórakozóhelyen.

A Nemzeti Nyomozó Iroda 120 fős külön egysége kilenc súlyos bűncselekmény ügyében folytat eljárást: 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, valamint az idén február 23-án Tatárszentgyörgyön, április 22-én Tiszalökön, augusztus 3-án Kislétán támadtak romákra. A kislétai és a tiszalöki bűncselekményben egy-egy ember halt meg, Nagycsécsen ketten, Tatárszentgyörgyön szintén ketten vesztették életüket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását