2024. október 6. - Brúnó, Renáta

Akar-e Tarlós főpolgármester-helyettes lenni?

A fővárosi MSZP elnöke arra a kérdésre vár választ Tarlós Istvántól, a Fidesz-KDNP budapesti frakciószövetség vezetőjétől, hogy akar-e főpolgármester-helyettese lenni Demszky Gábornak.
2009. október 16. péntek 12:30 - HírExtra
Burány Sándor pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a fővárosiak tudják mikor nem mond igazat Tarlós István: akkor, "amikor mozog a szája".
A fővárosi szocialista elnök szerint az ellenzéki frakcióvezető az elmúlt napokban egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett. Kedden még nyilvánosan felajánlkozott Demszky Gábor főpolgármesternek, és támogatásáról biztosította, szerdán már fel kívánta oszlatni a Fővárosi Közgyűlést.

Hozzátette: Tarlós István kedden este Orbán Viktortól alapos fejmosást kaphatott elhamarkodott segítőszándékáért.
Régóta tudni, hogy Tarlós István a Jobbikkal együtt egy szebb jövőről álmodik, de az a zavarba ejtő, hogy ahány nap, annyiféle képpen képzeli el ezt a jövőt - fogalmazott Burány Sándor.

Emlékeztetett, hétfőn Fidesz "árnyékkoalíciót" hozott létre az SZDSZ-szel, és megakadályozta, hogy a fővárosi cégek és intézmények szerződéseit megismerhesse a közvélemény, de azt is megakadályozta, hogy létrejöjjön egy vizsgálóbizottság e szerződések ellenőrzésére.

Kérdésre válaszolva az MSZP fővárosi elnöke elmondta, pénteken kapja meg Demszky Gábor az MSZP hivatalos levelét arról, hogy az MSZP tudomásul vette: az SZDSZ szűntette meg a koalíciót az "árnyékkormánnyal"; a két szocialista főpolgármester-helyettes is pénteken nyújtja be lemondását november 20-i hatállyal.

Arra a felvetésre, hogy miért egy hónap múlva mond le a két tisztségviselő, azt válaszolta: a politikusoknak kötelességük befejezni munkájukat, és előkészítik az átadást-átvételt.
Burány Sándor szerint ez alatt az idő alatt lehetősége lesz Demszky Gábornak arra, hogy átgondolja, kiket jelöl a Fidesz, a KDNP és az MDF-ből kizártak közül a megüresedett főpolgármester-helyettesi posztokra, kíván-e egyáltalán ilyen posztokat a jövőben megtartani.

A politikus leszögezte: az MSZP nem menekül a süllyedő hajóról, hétfőn és kedden úgy tűnt, Tarlós István alig várta, hogy felugorjon erre a hajóra.
A szocialisták nem menekülnek a felelősség elől, fenntartják a fővárosi cégek, a BKV rendbetételére vonatkozó javaslataikat, ezeket fogják képviselni a jövőben is - fogalmazott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását