2024. szeptember 28. - Vencel

A kanadaiak nem kérnek a H1N1 védőoltásból

Egyre kevesebb kanadai szándékozik beoltatni magát a H1N1 influenzavírus ellen, és többségük nem is fogja megtenni - derül ki egy közvélemény-kutatásból, amelynek eredményét hétfőn tették közzé, aznap, amikor országszerte megkezdődött az oltási kampány.
2009. október 26. hétfő 20:22 - HírExtra
A megkérdezett ezer kanadai mindössze 49 százaléka válaszolta, hogy beoltatja magát, míg ez az arány júliusban még 62 százalék volt - állapítja meg a The Globe and Mail című napilap és a CTV magántelevízió megrendelésére készült felmérés. A másik 51 százalék közölte, hogy nem kér az oltásból, s ez jelentős növekedés a júliusi 38 százalékhoz képest.

A lakosság a francia ajkú Québec tartományban a legkétkedőbb a vakcinával szemben: minden tíz québeciből csaknem hat nyilatkozott úgy, hogy nincs szándékában elmenni oltásra. A megkérdezett kanadaiak 59 százaléka szerint a H1N1 nem aggasztóbb a szezonális influenzánál, és csupán 7 százalék vélekedik úgy, hogy a kór halálos. Pedig az új influenzának már 86 halottja van az észak-amerikai országban tavasz óta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását