2024. szeptember 28. - Vencel

Frekvencia: elutasított SZDSZ-es javaslat

A leghatározottabban visszautasít a Fidesz minden olyan állítást, amelyet a rádiófrekvencia-pályázat ügyében az MDF és az SZDSZ fogalmazott meg a legnagyobb ellenzéki párttal kapcsolatban.
2009. november 3. kedd 17:11 - HírExtra
Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője keddi sajtótájékoztatóján, a Parlamentben úgy fogalmazott: egyes pénzügyi körök - időnként külföldiek - egész egyszerűen "kijáró pártokká silányítottak" két magyar történelmi, rendszerváltó pártot, az MDF-et és az SZDSZ-t.

"Ez a két párt ugyanis semmi mást nem csinál, mint bizonyos gazdasági körök, gazdasági érdekcsoportok teljesen szimpla és egyértelmű pénzügyi érdekeinek a szószólója lett" - vélekedett az ellenzéki politikus, hozzátéve: a Fidesz ezt szomorú dolognak tartja.

Véleménye szerint az elmúlt időszakban olyan törekvések látszódtak, amelyek "teljesen meztelen pénzügyi érdekeket a politika ruhájába akartak felöltöztetni", és olyanok is, amelyek a politikát, a politikai pártokat teljesen egyértelmű profitérdekek szolgálatába igyekeztek állítani.

Szijjártó Péter arra reagálva közölte mindezt, hogy Dávid Ibolya MDF-elnök keddi nyílt levelében, amelyet a Danubius és a Sláger Rádiónak címzett, azt írta, hogy a Fidesz és az MSZP megkötötte a frekvenciapaktumot: az MSZP megszavazta a Fidesz, a Fidesz pedig megszavazta az MSZP pártrádióját.

Kóka János, az SZDSZ parlamenti frakcióvezetője a témában tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, az SZDSZ újra a Házbizottság elé viszi a rádiófrekvenciák ügyét. Mint fogalmazott, azt remélik, hogy "ahogyan egyre mocskosabb részletek látnak napvilágot a vélt törvénytelenségekről, a két nagy pártnak úgy lesz egyre vállalhatatlanabb a vizsgálat elutasítása".

Az ORTT múlt szerdán a Fidesz, a KDNP és az MSZP által delegált tagok voksával határozott a két országos kereskedelmi rádió műsorszolgáltatási jogosultságának odaítéléséről; a döntést egyhangúlag hozták meg. A kisebbik vételkörzetű, a lakosság 67 százalékát elérő - november 18-áig a Danubius Rádió által használt - jogosultságot az Advenio Zrt., a nagyobbik, 81 százalékos lefedettséget biztosító, most a Sláger Rádió adását továbbító hullámsávot pedig az FM1 konzorcium nyerte el hét évre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását