2024. szeptember 28. - Vencel

"Kijáró" pártokká silányodtak?

Szomorú dolog, hogy egyes hazai és külföldi pénzügyi körök kijáró pártokká silányítottak két magyar történelmi, rendszerváltó pártot, az MDF-et és az SZDSZ-t - reagált az Országgyűlés házbizottságának hétfői ülését követően Kóka János (SZDSZ) által elmondottakra Szijjártó Péter.
2009. november 9. hétfő 15:24 - HírExtra
A Fidesz szóvivője a hétvégén ebben a tárgyban megfogalmazottakat megismételve hétfőn is azt fejtette ki az MTI-hez eljuttatott közleményében, hogy "ez a két párt bizonyos gazdasági körök, érdekcsoportok pénzügyi érdekeinek a szószólója lett, és ennek keretében alaptalanul összeesküvés-elméleteket gyárt és vádaskodik".

Kóka János az Országgyűlés házbizottságának hétfői ülését követően azt mondta, hogy az z SZDSZ kivételével minden parlamenti párt elutasította, hogy a házszabálytól való eltéréssel tűzzék napirendre a rádiós frekvenciapályázat körülményeit vizsgáló parlamenti bizottság felállításáról való döntést.

Az SZDSZ frakcióvezetője hozzátette, hogy a hogy az MSZP képviselője informálisan azt jelezte, hogy "normál menetben" támogatni fogják a vizsgálóbizottságról szóló döntés napirendre tűzését.

Kóka János elmondta, hogy még hétfőn azt fogja kérni Csiha Judittól, az alkotmányügyi bizottság szocialista elnökétől, hogy a testület sürgősséggel tűzze saját napirendjére a kérdést annak érdekében, hogy a liberális frakció a következő parlamenti ülésen kérhesse a tárgysorozatba vételt.

Kóka János megjegyezte, azért is különösen fontos a vizsgálóbizottság felállítása, mert az egyik frekvenciatulajdonos amerikai alelnöke a múlt hét végén úgy nyilatkozott, hogy megkereste egy személy, aki az állította, hogy az egyik pártot képviseli. A közlés szerint az illető azt mondta, hogy csak akkor nyerhetik meg a pályázatot, ha felajánlják tulajdonrészük ötven százalékát.

Kóka János szerint így már nem egyszerűen politikai kérdésről van szó, de felmerült a közérdeket sértő bűncselekmény gyanúja is. A frakcióvezető hangot adott annak a véleményének, hogy ezek után a politikai pártok nem mehetnek el a kérdés mellett, és "ezt a bizottságot létre kell hozni".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. november 9. 16:00
No ez a hír meglep! Pont az a párt panaszkodik, amelynek évtizedeken keresztül köztudottan szoros kapcsolatai voltak "egyes hazai és külföldi pénzügyi körökhöz"?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását