2024. szeptember 28. - Vencel

Ukrajna bekeményített az adósokkal szemben

Az ukrán határőrség eddig több mint hatszáz banki adóstól tagadta meg a külföldre utazást a pénzintézetek által kezdeményezett bírósági eljárások nyomán - közölte szerdán az Ukrán Állami Határőrszolgálat illetékese.
2009. november 25. szerda 14:27 - HírExtra
Jurij Sztrizsak, a határőrség elemző központjának vezetője elmondta, hogy a határőrizeti szervek a jövőben sem engedik ki az országból azokat az ukrán állampolgárokat, akik nem törlesztik a bankoknál lévő hiteladósságaikat. Mint kifejtette, a határőrök annak az idén októberben kiadott elnöki rendeletnek megfelelően járnak el, amely az ukrán bankrendszer stabilitásának helyreállításáról intézkedik. Közlése szerint a banki adósokkal szembeni utazási korlátozást csak azután szüntetik meg, hogy teljesítették hiteltörlesztési kötelezettségeiket - adta hírül a proua.com internetes ukrán hírportál.

Sztrizsak közölte, hogy a határőrség mostanáig 3,5 ezer olyan bírósági végzést kapott, amely megtiltja a hiteladósok külföldi utazását. Jóllehet a határvédelmi szervekhez naponta félszáznál is több hasonló bírósági határozat érkezik, kizárólag azokat a személyeket fordítják vissza a határról, akikkel szemben hatályos bírósági végzés van érvényben - hangsúlyozta.

Ukrajnában külföldi utazási tilalom alá esnek azoknak a vállalatoknak a vezetői is, amelyeknél bérhátralék halmozódott fel az alkalmazottakkal szemben. A bíróságok korlátozhatják a többi között a gyermektartási kötelezettségeiket nem teljesítő szülők és a közlekedési bírságok befizetését elmulasztó autósok külföldi utazását is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását