Ruhák és vacsorák az álomgyárban
A hollywoodi díjszezon kezdete számos fontos témát tart terítéken az álomgyárban: melyek a legjobb filmek, kik a legjobb színészek, hol készültek a legpompásabb ruhaköltemények - és mi lesz vacsorára?
2010. január 10. vasárnap 07:34 - HírExtra
A szupersztárok etetése nem kis fejtörést okoz a díjátadó bankettek szervezőinek. A fogásoknak egyedieknek, elegánsaknak kell lenniük, és maximálisan meg kell felelniük a kalóriatáblázat-függő hírességek igényeinek. Másfelől megkívántatik, hogy az étkek könnyen fogyaszthatóak legyenek, hiszen a ceremóniák résztvevőinek minden harapását kamerák tucatjai lesik.
Nem is csoda, hogy Suki Sugiura, a Beverly Hilton Hotel főszakácsa, aki a január 17-i Arany Glóbusz-díjátadó gála vendégeire főz, már hat hónappal az esemény előtt elkezdte az előkészületeket. Nem kis munka: el kell találnia Jennifer Aniston, Steven Spielberg, Mickey Rourke és további 1300 vendég ízlését, aztán egy sor - szintén a szállóban tartott - győzelmi parti finom nassolnivalóiról ő gondoskodik.
A nagy napon Sugiura és száztagú konyhai gárdája hajnali hattól jóval éjfél utánig talpon lesz, hogy minden a legnagyobb rendben menjen. "Ez az év legmunkásabb napja" - mondta a séf, aki már négy glóbusz-fogadást végigcsinált.
Mint mesélte, még tavaly nyáron nekilátott a képzeletbeli menü összeállításának. Egy sor előételt mutatott be a Hollywoodi Külföldi Újságírók Szövetségének, és csak a kedvenceiket tartotta meg a végleges étlaphoz.
Az idei koncepció nagyon kaliforniai: a mozzarellás és padlizsános salátától a csokoládéval bevont mandarinnal töltött desszertig a fogások minden alapanyaga az államban termett.
Sugiura ezt egyfajta figyelemfelkeltő üzenetnek szánta: jónéhány finomság hazája Kalifornia.
A szakács nem titkolta, hogy egészséges fogások kerülnek ki a konyhájából: "kevés vaj és felejtsük el a tejszínt is". Helyettük friss fűszernövényekkel és helyi olíva olajjal ízesíti az előételként készülő salátákat, valamint a főfogásnak szánt rafinált ízléssel megbolondított marhahús- és tengeri halszeleteket. Még a desszert tetejére biggyesztett ehető boríték (amin az "És az Arany Glóbuszt kapja..." felirat olvasható) is egy állambeli csokoládégyártó terméke.
A glóbuszos menüsort teljes egészében a nyilvánosság elé tárta, a győzelmi bulik menüje azonban szigorúan titkos, arról semmit sem volt hajlandó elárulni a főszakács. "Versengés van a bulik között, hogy melyik kínál finomabbat, ám valamennyi fogás egy konyhából kerül ki" - magyarázta Sugiura.
Forrás: MTI