2024. szeptember 28. - Vencel

Fidesz: a szocialisták a felelősek a munkabeszüntetésekért

A Fidesz szerint ha a szocialisták nem lopták volna el a pénzt a közösségi közlekedést nyújtó cégekből, akkor lenne anyagi forrás tisztességes fizetésekre, tisztességes utazási körülményekre, és nem lenne sztrájk.
2010. január 13. szerda 15:39 - HírExtra
Ezért a Fidesz arra szólítja fel a szocialistákat, hogy adják vissza az "ellopott milliárdokat" a BKV-nak, a MÁV-nak és a Malévnak - mondta Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A közszolgáltatásoknak működniük kell, azonban ezt a mostani kormány képtelen garantálni, mert "ellopta ezekből a cégekből a pénzt" - tette hozzá a fideszes politikus.
Ha visszaadják a szocialisták az "ellopott milliárdokat", biztosíthatóak lesznek a rendes fizetések, és elkerülhetőek lesznek a munkabeszüntetések - mondta a helyettes szóvivő, megjegyezve, hogy ha az MSZP ezt nem teszi meg, akkor a következő kormány fogja megkeresni a milliárdokat, valamint a felelősöket, és biztosítani fogja az érintett cégeknek a nyugodt munkához szükséges feltételeket.

Cser-Palkovics András szerint ha az MSZP nem tolta volna ki talicskával a pénzt a BKV-ból, akkor maradt volna anyagi forrás a már alig működő buszpark felújítására és a dolgozók tisztességes fizetésére is.

Hozzáfűzte, a MÁV-nak sem lenne olyan tragikus a helyzete, és nem fenyegetőzne az egyik szakszervezet állandóan sztrájkkal, ha nem tették volna tönkre a vasúttársaságot, ha nem zárták volna be a vasútvonalakat, ha a stratégiai ágazatokat nem privatizálták volna, és ha nem lennének sokmilliós vezetői fizetések.

A Malévnál sem állna elő olyan helyzet, mint a mostani, ha az MSZP-kormány nem adta volna el "bagóért" a légitársaságot - mondta Cser-Palkovics András.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását