2024. szeptember 28. - Vencel

H1N1: újabb két beteg halt meg

Meghalt Békéscsabán egy beteg, akit az új típusú influenza vírusa fertőzött meg - írta szerdai számában a Békés Megyei Hírlap.
2010. január 13. szerda 09:40 - HírExtra
A 25 éves fiatalember előzőleg nem volt beoltva a H1N1 vírus ellen, és kezelőorvosai tudomása szerint nem volt más alapbetegsége sem. A férfi karácsony első napján a sürgősségi betegellátó részlegbe érkezett, de hamarosan az intenzív osztályra került, ahol napokig válságos állapotban volt. Az influenza szövődményeibe még január 10-én, múlt vasárnap halt bele.

A Réthy Pál kórház belgyógyászatán kettő, az intenzív osztályon pedig egy, H1N1 vírussal fertőzött beteget ápolnak. Az intézményben egyelőre nem szigorították a látogatás szabályait - olvasható a lapban.

Meghalt egy középkorú nő a szombathelyi Markusovszky Kórházban, akit valószínűleg a H1N1 vírus fertőzött meg - közölte az MTI-vel Schneider Ferenc, a kórház infektológiai osztályának vezető főorvosa szerdán.

Az 52 éves nőt tipikus influenzás tünetekkel vették fel még az elmúlt héten a kórházba, állapota azonban rosszabbodott, ezért intenzív ellátásra szorult, géppel lélegeztették, de pénteken elhunyt - mondta.

Hozzáfűzte: a laboratóriumi vizsgálatok eredménye még nem érkezett vissza, ezért a tünetek alapján egyelőre csak valószínűsítik, hogy a nő az újinfluenza áldozata lett.
Schneider Ferenc elmondta azt is: tudomásuk szerint a nő nem volt beoltva az újinfluenza elleni vakcinával.

Vas megyében eddig öten veszítették életüket H1N1 vírus okozta megbetegedés miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását