A Serfőző csapata idén is magára vállalta a sörszezon indítását: a malátarajongók ebben az évben a Budapesti Cseh Sörnapokon koccinthatnak először. Az elmúlt hónapok rendkívüli eseményei sem engedték az alapkoncepció elhagyását, így a látogatók most júniusban is a cseh sörgyártás és -kultúra mélységeiben merülhetnek el. Természetesen mindezt párlatkülönlegességekkel, cseh röviditalokkal és szaftos sörkorcsolyákkal kísérve.
Az ötnapos sörünnep során a minőségi ivósör szerepét betöltő klasszikus lágerek mellett a sörgyártás fellegvárának újhullámos szereplői is képviseltetik magukat. Az ALE típusú seritalok kesernyés íze mellett többek között testesebb stoutok és triplán komlózott hoplágerek is várják a nagyérdeműt kis- és nagyüzemi cseh főzdék tolmácsolásában.
Mivel a veszélyhelyzet teljes elvonulása még várat magára, a Serfőző és a Budapesti Cseh Sörfesztivál megtesz mindent a legbiztonságosabb feltételek megteremtése érdekében: az OMSZ-szel való egyeztetés és engedélyeztetés értelmében, a sörpadok között tartják megfelelő távolság, folyamatos kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítanak, valamint arra kérik a magukat gyengének, betegnek érző érdeklődőket, hogy ezúttal ne induljanak el, a nyár további eseményein szeretettel várják őket.