2024. október 18. - Lukács

Mennyi az optimális mosószer mennyiség?

A folyamatos technológiai fejlődésnek hála már semmi szükség arra, hogy minden mosás előtt centizgessük a pontos mosószer mennyiséget, és hosszú perceket töltsünk el azzal, hogy a használati útmutatót böngésszük. A modern mosógépek mindent kiszámolnak helyettünk.
2022. február 21. hétfő 15:49 - HírExtra

Égető probléma a helyes mosószer adagolás

Nap, mint nap számtalan háztartási berendezéssel vagyunk körülvéve. De ez így természetes, hiszen ezek nélkül a modern otthonok jó része már nem is működhetne. Ennek ellenére elég gyakran okoz fejtörést, hogy a ruhák tisztításához mennyi mosószert használjunk el. A probléma azonban nem egyedi, hiszen a legtöbb embernek általában fogalma sincs erről. 

A legnagyobb tévhit az adagolást illetően, hogy minél több mosószert pancsolunk el, annál tisztábbak lesznek a ruhák. Ez azonban óriási tévedés, hiszen egyáltalán nem ezen fog múlni a dolog. Tovább „súlyosbíthatja” a helyzetet, hogy a gyártók általában egy bizonyos ruhatöltettel számolnak, de közel sem biztos, hogy mi pont ennyit fogunk mosni. Kellő rutin hiányában pedig hajlamosak vagyunk arra, hogy csak saccra töltsük be a mosószert a gépbe.

Mitől függ a tényleges mennyiség?

A pontos mosószer-adagolás kiszámolása több mindentől is függ. Nem mindegy például, hogy:

- mennyire szennyezettek a ruhák

- milyen mosási programot választunk

- mit árul el a ruha útmutatója

- mekkora a töltetmennyiség

- milyen a vízkeménység

Habár ez elsőre tényleg kacifántos dolognak tűnhet főleg akkor, ha egy kisebb focicsapatra akarunk kimosni, vagy többféle ruhaneműnk is van. A fejlett mosógépek, csak úgy, mint a Miele mosógép modellek, azonban már ezt a terhet is leveszik a vállunkról.

Intelligens mosószer-adagolás: az otthoni mosodánk költséghatékonyabb lesz, mint valaha

Ma már olyan mosógépeket is lehet kapni, amelyekbe automatikus mosószer-adagoló rendszerek vannak beépítve. Ilyen például a legtöbb Miele mosógép modell is. A közhiedelemmel ellentétben ez nem egy újabb marketingfogás a gyártók részéről, hanem egy nagyon is átgondolt fejlesztés. Mivel azonban ez a funkció általában nem számít még megszokottnak, érdemes rákérdeznünk a vásárlás előtt, hogy rendelkezik-e vele az adott típus.

Ebben az esetben a mosógép egyfajta önjáró módon fogja adagolni a mosószert, attól függően, hogy milyen mosási programot indítottunk el és mekkora a töltetmennyiség. A többi pedig már nem a felhasználó dolga – ő addig nyugodtan hátradől, és a mosógépe mindent kimatekozik helyette. Pont ilyen „sorsra” jutnak a Miele mosógép tulajdonosok is. Egy Miele mosógép választásával például soha nem fordulhat elő az, hogy túl kevés, vagy éppen túl sok mosószer kerüljön felhasználásra. Erről pedig személyesen a TwinDos® rendszer fog gondoskodni, amely valamennyi Miele mosógép modellben már eleve megtalálható.

Ezek az intelligens adagolórendszerek tehát már képesek arra, hogy maguknak állítsák be a lehető legoptimálisabb mosószer mennyiséget. Ennek több előnye is lesz:

- a kevesebb mosószernek hála költséghatékonyabb lesz a tisztítás

- kevésbé terheljük meg vele a környezetünket

- teljes egészében karbantarthatók lesznek a különféle mosási ciklusok

- borítékolható a kifogástalan mosási eredmény:

- patyolattiszta és textilkárosodás-mentes ruhákkal gazdagodunk

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását