2024. szeptember 28. - Vencel

Támogatni kell a beruházásokat

A jelenlegi gazdasági és geopolitikai helyzetben a beruházások támogatása elengedhetetlen fontosságú - tájékoztatta Joó István kormánybiztos, a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatója az MTI-t az Európai Bizottság egy szerdai döntésére reagálva.
2024. június 13. csütörtök 09:34 - HírExtra

A közleményben kiemelte: hogy miközben az uniós tagállamok vezetői nemrég új európai versenyképességi megállapodást hirdettek meg a kontinens hanyatló gazdasági befolyásának helyreállítása és az ipari tevékenység fellendítése érdekében, az Európai Bizottság ismét mindezzel szembemenő döntéssel nehezíti a kontinens megújulását.
    
Az Európai Bizottság egy globális autóipari beszállító magyarországi leányvállalata által végrehajtott nagyberuházás támogatását az uniós állami támogatási szabályokkal való össze nem egyeztethetőségre hivatkozva blokkolná - írta.
    
Joó István hangsúlyozta: az elmúlt évek elhibázott brüsszeli döntései oda vezettek, hogy az európai versenyképesség mára mélypontra került. A jelenlegi gazdasági és geopolitikai helyzetben a beruházások támogatása elengedhetetlen fontosságú, ezért Magyarország nem kíván asszisztálni ehhez az irányhoz.
    
Jelezte: a kormány a bizottsági döntés után megvizsgálja a további lehetséges lépéseket.
    
Az Európai Bizottság szerdán közzétett határozata szerint a GKN Automotive Hungary Kft. számára nyújtani tervezett 43,76 millió euró (17,3 milliárd forint) állami támogatás nincs összhangban az uniós állami támogatási szabályokkal, ezért blokkolta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását