2024. október 24. - Salamon

Hogyan válasszunk motorolajat benzines járműhöz?

A motorolaj kiválasztása során általában két megközelítéssel lehet találkozni: az első az, hogy szinte mindegy, mi kerül a motorba, csak az alapfeltételeknek feleljen meg és legyen olcsó. A másik pedig, ami a hatékonyabb, hogy aprólékosan összehasonlítjuk az egyes termékeket, és a lehető legmagasabb minőségi mutatóval rendelkező adalékanyagot rendeljük meg.
2024. október 23. szerda 16:36 - HírExtra

Nincs két egyforma motorolaj

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a minél drágább motorolaj jelenti a biztos megoldást. A másik végletben sem érdemes gondolkodni, mivel sok esetben a nagy összeg az árcédulán nem jelent egyértelműen magas minőséget. A motorolajok beszerzése egyszerűen megoldható a Hungarolube oldaláról, de a vásárlás során alaposan meg kell nézni az elérhető lehetőségeket. 

A megfelelő motorolaj kiválasztása elengedhetetlen ahhoz, hogy hosszú távon megőrizzük a motor teljesítményét, megóvjuk az alkatrészeket, és ne kelljen váratlan meghibásodásokkal szembesülni.

Szerencsére ma már több minőségi gyártó termékei közül lehet válogatni, így a minőséggel nem feltétlenül lesz problémánk, ha az ismert márkákra esik a választásunk. Természetesen a kevésbé népszerű motorolajok is megfelelő opciók lehetnek, nem feltétlenül jelentenek problémát, sőt, gyakrabban jobb megoldás lesz például egy LM Oils motorolaj.

A legfontosabb, hogy a jármű elvárásainak megfeleljen az adalékanyag, különben hosszú távon meghibásodásokkal fogunk találkozni, többet kell majd a szerelőhöz járni, egy komolyabb hiba javítása pedig több százezres tétel is lehet. A viszkozitás mellett figyelni kell a motorolaj egyéb tulajdonságaira: mennyire bírja a magas hőmérsékletet, milyen plusz funkciókkal, speciális jellemzőkkel rendelkezik.

Jobb biztosra menni, és a minőségi motorolajok mellett letenni a voksunkat. A prémiumkategóriába tartozó adalékok minimálisra csökkentik a súrlódást. A motor teljesítményét is képesek növelni, illetve optimalizálják az üzemanyag-fogyasztást, ami további spórolást fog eredményezni. 

Figyeljünk a paraméterekre!

Önmagában az még nem elegendő, hogy megtaláltuk azt a gyártót és terméket, ami megfelel a minőségi elvárásoknak. A jármű igényeire is figyelni kell: a viszkozitási paraméter fogja meghatározni végül, hogy melyik motorolaj lesz az ideális. Vásárlás előtt nézzük meg az autó gyári leírásában szereplő információkat. Minden termék nevében pontosan láthatjuk a viszkozitási paramétereket.

A motorolaj használata során az adott évszak körülményeire is figyelni kell. Szerencsére ma már olyan adalékanyagot is találhatunk, amit minden szezonban lehet használni.

Hatalmas kínálattal van dolgunk

A motorolajok piacán rengeteg gyártó található. Folyamatosan fejlődnek az adalékok, új megoldásokkal kísérleteznek a márkák. Ezért is érdemes gyakran megnézni az újdonságokat, hisz lehet, egy új motorolajjal nagyobb teljesítményt és védelmet érhetünk el.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását