2024. szeptember 28. - Vencel

BKV-sztrájk: újabb változat

A metró, a HÉV és a fogaskerekű esetében 20 százalékos minimális szolgáltatást, míg a busz, a villamos és a troli esetében azt javasolták a szakszervezetek a BKV vezetésének, hogy az esetleges szeptember 4-i sztrájk alatt csak óránként induljanak a járato
2007. augusztus 31. péntek 16:06 - Hírextra

Bartha Pál, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezetei Szövetsége (TDFSZSZ) elnökhelyettese az érdekvédelmi szervezetek képviselőivel pénteken Budapesten közösen tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a minimális szolgáltatásra tett ajánlatra a BKV menedzsmentje csak szombaton ad választ.

Az esetleges szeptember 4-i sztrájk idejére a szakszervezetek eddig nullaszázalékos, míg a BKV 80-90 százalékos minimális szolgáltatást szorgalmazott. A Fővárosi Közgyűlés a 80-90 százalékos szolgáltatás biztosítását ajánlotta minimumként, ám ez semmire nem kötelezi a feleket.

A szakszervezetek csak a akkor tudnak felelősséget vállalni a tömegközlekedés biztonságáért, ha az esetleges sztrájk alatt BKV dolgozói vezetik a járműveket - tette hozzá.

Nemes Gábor, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetei Szövetsége (VTDSZSZ) alelnöke az újságírók előtt elmondta, hogy a ma reggeli bértárgyaláson ajánlatot kaptak Antal Attilától, a BKV Zrt. vezérigazgatójától az idei béremelésre, de mivel ezt egyelőre csak szóban közölték a szakszervezetek képviselőivel, erről még nem tud semmilyen konkrétumot közölni. A BKV ma 13.00-ra ígérte a bérfejlesztésre vonatkozó javaslatát írásban is közölni a szakszervezetekkel.

Az alelnök szerint egyre nagyobb a nyomás a közlekedési vállalat dolgozóin: olyan elektronikus leveleket mutatott be, amelyeket a dolgozók küldtek a szakszervezeteknek, ezekben arra panaszkodnak, hogy sok telephelyen megfenyegették az alkalmazottakat, hogy elbocsátják őket, ha sztrájkolnak.

Hozzátette, hogy tudomása szerint a metróvezetők többsége is sztrájkolni akar, de a BKV olyan emberekkel akarja pótolni őket, akiknek nincs gyakorlata.

A bérfejlesztésre és a minimális szolgáltatásra vonatkozó tárgyalások szombaton is folytatódnak.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását