2024. szeptember 28. - Vencel

Még mindig tárgyal a BKV

Várhatóan szombaton késő estig tartanak a tárgyalások a BKV vezetősége a szakszervezetek között a béremelésekről. Megegyezés egyelőre nincs, így a jövő keddi sztrájk lehetősége továbbra is fennáll. Az úgynevezett elégséges szolgáltatásról vasárnap délelőt
2007. szeptember 2. vasárnap 09:00 - Hírextra
Szombaton kora délután ült ismét tárgyalóasztalhoz a BKV menedzsmentje az érdekképviseletekkel, hogy a béremelésekről egyeztessenek. Pénteken a közlekedési vállalat olyan javaslatot tett, hogy október 1-től újabb 5600 forinttal kapnának többet a BKV dolgozói, majd jövő év január 1-től további 7500 forinttal. Ez négy hónapra körülbelül 2,5 százalék, 2008-ban pedig újabb 3 százalékos fizetésemelés. Az érdekképviseletek azt szeretnék elérni, hogy az év elején megkapott átlagosan 15 ezer forintos - 7 százalékos - béremelésen túl, visszamenőleg további 6 százalékos emelést kapjanak.

Nemes Gábor, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének alelnöke a tárgyalások esti szünetében a Független Hírügynökségnek elmondta: jelenleg a cégvezetés ajánlatáról egyeztetnek. Közölte: a javaslatban szerepel olyan rész is, amely bizonyos szociális juttatások megvonását jelentené, ebbe semmiképpen nem egyeznek bele.

Szóba került szombaton az elégséges szolgáltatás mértéke is. A közlekedési vállalat legújabb ajánlata az, hogy csúcsidőben 75, míg azon kívül 60 százalékos legyen az elégséges szolgáltatás. A szakszervezet korábban 20 százalékot javasolt. A menedzsment ajánlatára vasárnap reggel fognak reagálni - mondta Nemes Gábor.

Regőczi Miklós, a közlekedési vállalat kommunikációs igazgatója a Független Hírügynökségnek azt mondta: szombaton közledtek az álláspontok. A szakszervezeti vezető ezt nem erősítette meg.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását