Minden ízében Tolna megye címmel hirdette meg a megyei önkormányzat a tájjellegű ételek versenyét azzal a nem titkolt céllal, hogy - Puskás Imre elnök szavaival élve - "a települések közötti összefogást erősítsék, s a saját ízek összeadódva a soknemzetiségű megye jellegzetességét, közös értékét felmutassák".
A Duna menti, ártéri települések zömmel halételekkel indultak: halászlével, pácolt hallal, csukapörkölttel, de Dunaföldvár a cipóban tálalt gombóclevesével aratott nagy sikert.
A németajkú nemzetiségek lakta vidékek sváb specialitásokkal büszkélkedtek, mint a disznótoros szauresz, azaz a friss disznóságokból készült savanykás, babérlevéllel megbolondított pörkölt étel, vagy a savanyú káposztás gőzgombóc.
A vadakban gazdag tájakról vaddisznópörköltet, vaddisznósültet, tárkonyos vadkacsa ragut, káposztás nyulat kóstolhattak a nézelődők, míg a vadgazdaságáról híres Gyulaj egyenesen dámvad- pecsenyét készített.
Remélhetően a gasztronómiai találkozó sikerén felbuzdulva elkészül a megye szakácskönyve is, hiszen minden csapat a kóstoló mellé receptjét is átadta a bíráló bizottságnak, amely számtalan különdíjat osztott ki a települések között.