2024. szeptember 28. - Vencel

KDNP: Gyurcsány APEH tapsolókat rendelt magának

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint aggályos, hogy az APEH vezetése egy október 8-ra tervezett gyűlésre - ahol felszólal Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is - kötelezően odarendeli az Adóhivatal dolgozóinak nagyobb részét - közölte Soltész Miklós.
2007. október 4. csütörtök 13:48 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc nem kérheti az APEH vezetését és nem rendelhetik oda a köztisztviselőket, hogy az előadását meghallgassák, és "adott esetben még meg is tapsolják, amit mond" - közölte az ellenzéki politikus.

Arra konkrét bizonyítékuk - mint például egy levél - nincs, hogy Gyurcsány Ferenc közvetlenül adott utasítást az APEH vezetésének egy ilyen rendezvényt megtartsanak, ám "amikor embereket fenyegetnek meg, embereknek a pénzét próbálják más módon behajtani, (...) Gyurcsány Ferenc még saját pártját is megfenyegeti bizonyos szempontból (...), akkor erre igenis következtetni lehet" - mondta kérdésre válaszolva Soltész Miklós.

A kereszténydemokrata politikus szerint ez a mentalitás kísértetiesen hasonlít a tavaly októberire, amikor Gyurcsány Ferenc -Soltész Miklós szavai szerint - maga is elismerte, hogy közvetve, és közvetlenül is beleszólt a rendőrség dolgaiban.

A KDNP politikusa úgy vélte: a kötelező részvételnél erkölcsi szempontból aggályosabb, hogy "az az ember, aki annak idején a kft-jén keresztül térített vissza áfát, hogy luxusvillája felújítása olcsóbb legyen, az az ember, aki úgy működtetett céget, hogy nem volt adószáma, az az ember, akinek olyan sikeres privatizációi voltak, amit aztán vissza is béreltetett az állammal, s így kétszer húzta le a hasznot, ennek az embernek nincs erkölcsi alapja, hogy számon kérje az országon a még nagyobb és még erősebb adóbevallást".

Soltész Miklós szerint a kormányfő most az APEH-en keresztül ijesztgeti a kis- és középvállalkozásokat, hiszen az értekezleten a fekete- és szürkegazdaság kifehérítéséről lesz szó. Hozzátette: a céllal semmi baj nincs, ám a módszer elfogadhatatlan.

A KDNP szerint az, hogy az APEH-dolgozókat kötelezően kirendelték az értekezletre, alkotmányossági aggályokat is vet fel, hiszen a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény kimondja, hogy munkájukat a köztisztviselők pártpolitikától semlegesen végzik - mondta Soltész Miklós.

Közölte: számozott meghívót kapnak az APEH dolgozók, ami lehetőséget biztosít arra, hogy ellenőrizzék, megjelentek-e, végighallgatták-e a miniszterelnök beszédét. Kérdésre válaszolva közölte: APEH dolgozóktól kapták információt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását