F. Nagy Angéla, Frank Júlia és Lajos Mari, Magyarország három leghíresebb szakácskönyvírója ült egymás mellett az asztalnál, s ez önmagában is ritkaság, ráadásul Váncsa István újságíró - nem mellesleg szintén szakácskönyvszerző és a gasztronómia megszállottja - méltatta a könyvet. Természetesen az ő receptjeik közül több is megtalálható a könyvben.
A leghíresebb szakemberek arról vallottak, ki hogyan tanult meg főzni. Van, aki hamar túl akar lenni rajta, más pedig - főleg a férfiak, akiknek nem kell naponta elkészíteni az ebédet és a vacsorát - ráérősen, szenvedéllyel főznek.
A premieren többen megjelentek a könyvben szereplő receptek alkotói közül: Gálvölgyi János színművész és felesége, Judit, valamint Kútvölgyi Erzsébet színművész, Bánó András tévés műsorvezető, riporter.
A könyv erőssége, hogy az egyes fejezetek előtt kis összefoglalót ad az egyes ételfajtákról, nyersanyagokról, főzési eljárásokról. A legegyszerűbb fogásoktól a legbonyolultabbakig, a legismertebbtől a ritkán vagy talán soha nem hallott kompozícióig, a többezer éves kínai fogásoktól a mai modern ételekig sokat tanulhat belőle a kezdő éppúgy, mint a gyakorlott háziasszony.
A könyv egyben nemzetközi adoma- és sztorifüzér is, valamint a magyar falusi és a külföldi főúri konyhák hajdani titkaiba is bepillantást enged.
A tájékoztató után a három legismertebb szakácskönyvíró három receptjét kóstolhatták meg a jelen lévők a könyvből: libalevest gombóccal, majonézes töltött káposztát és bécsi túrós palacsintát.
A Glória Kiadó kötetét Horváth Ágnes szerkesztette.