A megmaradt borral és pezsgővel érdemes meglocsolni a sültet és a kimosott savanyú káposzta is ünnepi étekké változik, ha borban vagy pezsgőben pároljuk. Kitűnően hasznosítható úgy is a maradék ital, ha a jégkockatartóba öntik és olykor-olykor egy-egy kockával teszik még finomabbá a sültet.
A félbe vágott citrom becsomagolható nejlonzacskóba, ezen is fel kell természetesen tüntetni, hogy mit takar. Még félig fagyottan praktikus a héját belereszelni különféle saláták dresszingjébe, vagy teát, forralt bort, különféle süteményeket lehet vele fűszerezni.
A narancshéjat - persze alapos megmosás után - mindig érdemes fagyasztani, mert süteményekbe, de kacsasült mellé, gyümölcssalátába és teához is kitűnő.
Ha túl sok virslit (igazi, valódi, húsból készült fajtát) vettünk, itt az ideje a frankfurti leves elkészítésének, amelynek elengedhetetlen tartozéka, de a spórolós napokon szokásos paprikás krumplit, lencselevest, bablevest is feldobja.
A már nem friss készételt azonban mindenképpen ki kell dobni, ha már több napos. Főleg a majonézes, tejfölös ételekre, kevert salátákra vonatkozik ez.
A kissé megszottyadt paprikát, paradicsomot vagy petrezselymet érdemes lefagyasztani - sültekhez, levesbe mindig jól hasznosítható.