2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

MLSZ és a kapitány

Sajtóinformációt cáfolva a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) arról számolt be honlapján, hogy a belga Franky Vercauteren nem volt jelölt a szövetségi kapitányi posztra.
2008. január 14. hétfő 11:47 - Hírextra

"A belga edző az elmúlt napokban valóságos médiasztár lett a sportnapilap jóvoltából, a magát jól értesültnek tartó újság gyakorlatilag már ki is nevezte őt magyar szövetségi kapitánynak, tudni vélte javadalmazásának mértékét, valamint asszisztense nevét is. Miközben senki nem tárgyalt vele semmiről, neve a válogatott kispadját illetően soha fel sem merült" - olvasható az MLSZ közleményében.

Az összefoglalóból kiderül, hogy futballfejlesztési igazgatóként eddig ketten jöttek szóba: egyikük, Bölöni László romániai magyar szakember azonban "más jellegű szerepvállalást tartott volna a maga számára elfogadhatónak". Így "nem felel meg a valóságnak az a sajtóban megjelent állítás, hogy Bölöni László nemet mondott volna a szövetségi kapitányi felkérésre, hiszen erre nem is került sor".
Ami Henk ten Catét illeti, "vele az MLSZ elnöke szívesen tárgyalt volna, mint szövetségi kapitány-jelölttel".

"A megkereséskor azonban mindkét fél tisztában volt a holland szakember jelenlegi szerződésének (Chelsea) körülményeivel, így csak szakmai egyeztetésre került sor, felkérésre nem. Henk ten Catéval szakmai kérdésekben továbbra is tartja a kapcsolatot Kisteleki István, mert bírja az ígéretét, hogy e téren hosszabb távon is minden esetben partnere lesz az MLSZ-nek." - áll a közleményben.
Az MLSZ elnöksége eredetileg kedden döntött volna a szövetségi kapitány személyéről. Az ülésre azonban egy héttel később kerül sor, addig "Kisteleki István MLSZ-elnök és Bienerth Gusztáv nemzetközi igazgató tovább folytatja egyeztető tárgyalásait".

Várhidi Péternek december 31-én járt le a szerződése a nemzeti együttes élén.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását