Orbán István, a tatai Olimpiai Központ vezetője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a XXI. századi igényeknek megfelelően alakítják, alakították át a tábor konyhájának kínálatát, többek között csökkentették a fagyasztott árukat, miközben növelték a zöldségek, gyümölcsök, vagyis az egészséges alapanyagok mennyiségét, és a kínálat olyan újdonságokkal bővült, mint például a strucchús.
A szabadtéri programra meghívást kapott az Olimpiai Bajnokok Klubja - a korábbi kiválóságok közül 45-en jelentek meg -, a jelenlegi versenyzőket pedig többek között öttusázók, a vívók, atléták, sportlövők, ökölvívók és súlyemelők képviselték.
A kerti parti költségeit a támogatók állták, a sütés-főzést a neves séf, Benke László irányította, de rajta kívül is a szakma jeles képviselői igyekeztek megfelelni a tesztelők elvárásainak.
A beszámoló alapján hangulatos összejövetelen volt pékáru-bemutató, bor-, illetve pálinkakóstoló, a zenei aláfestést pedig a tatai katonazenekar szolgáltatta.