2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

Egy-egy arany és ezüst a négyeseknél

A női 1000 m-es négyes arany-, a férfi 500 m-es kenus kvartett pedig ezüstérmet szerzett a milánói, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu Európa-bajnokságon.
2008. május 18. vasárnap 13:29 - Hírextra

A kenusoknál a szombati ezer méteren ötödikként zárt Joób Márton, Balázs Péter, Sarudi Pál, Horváth Gábor összeállítású kvartett - amely ezen a távon sem kényszerült előcsatározásokra - ezúttal világbajnoki címvédőhöz méltóan szerepelt. A hat hajót felvonultató mezőnyt féltávnál fölényesen vezette, s bár a végére elfáradt, s a románok megelőzték, így is másodikként siklott át a célvonalon.

"A tegnapi kudarc után örülünk ennek az ezüstéremnek, bár sokáig vezettünk és akár nyerhettünk is volna. A hajránál megint megzavart minket egy hullám, így kicsúsztunk az egyenes irányból, korrigálnunk kellett és ezzel el is úszott az elsőség" - fogalmazott Joób.

A vasárnap délelőtti programot két 1000 m-es döntő, a két K-4 fináléja zárta.
A nőknél a szombati 500 m-en ezüstérmes Paksy Tímeához, Fazekas Krisztinához és Benedek Dalmához ezúttal a névnapos Keresztesi Alexandra csatlakozott negyedik emberként. Utóbbi - aki csupán ebben a számban szerepelt az Eb-n és elő-, valamint középfutamok híján így csak az utolsó napon szállt vízre, legalábbis versenyszerű körülmények között - már napok óta hangoztatta, hogy aranyérmet szeretne ajándékba. Nos, megkapta, ugyanis a magyar hajó rajt-cél győzelmet aratott a döntőben, gyakorlatilag ellenfél nélkül. 250-nél egy, 500-nál közel kettő, 750-nél pedig ismét több mint egy másodperc volt a magyarok előnye, akik végül senkitől sem zavartatva, egy hajóhossz előnnyel haladtak át elsőként a célvonalon.

"Kilencvenöt százalékban megcsináltuk azt, amit elterveztünk, de nem is nagyon kellett erőlködünk, nem szorítottak meg minket a riválisok. Azt azért valljuk be, hogy nem ez volt minden idők legerősebb mezőnye, a németek például nem is voltak itt" - értékelt Paksy, aki azonban láthatólag nagyon örült a sikernek és az eredményhirdetést követően lelkesen szorongatta a nyakában lógó aranyérmet.
A férfiaknál az ebben a számban kétszeres olimpiai bajnok Kammerer Zoltán vezette Kammerer, Kucsera Gábor, Benkő Zoltán, Kadler Viktor összeállítású magyar hajó - amely egy nappal korábban második lett 500 m-en - ezúttal szoros csatában nem fért fel a dobogóra, negyedikként haladt át a célvonalon.

Ezekben a számokban nem volt lehetőség kvótagyűjtésre, az első kettő nem is szerepel az ötkarikás programban, míg utóbbiban már szereztek indulási jogokat a magyarok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását