Szakácspalánták az elnöki konyhában
Megnyitotta a Fehér Ház konyháját hat szakácsnövendék előtt az amerikai First Lady. Michelle Obama egy nagyszabású hivatalos vacsora előkészületeibe engedett bepillantást.
2009. február 23. hétfő 21:10 - HírExtra
Az elnökfeleség mellett Cristeta Comerford, a Fehér Ház séfje, Bill Yosses főcukrász és Desiree Rogers, a társasági rendezvényekért felelős titkárság vezetője is kalauzolta a növendékeket, akik Obama elnök kormányzók számára tartott vacsorájának menüjébe és az esemény megtervezésébe nyertek bepillantást.
"Itt történik a varázslat" - mondta a Maryland állambeli gaithersburgi L'Academie de Cuisine hallgatóinak Michelle Obama. A fő konyhában gyülekezve a First Lady azt is elmondta a növendékeknek, hogy személy szerint ő mekkora hangsúlyt fektet a friss, kis helyi gazdaságokban termelt élelmiszerek felhasználására.
Cristeta Comerford elmondta: az évszakot és az amerikai szellemet tükrözve tervezte meg a kormányzók vacsorájának menüjét. A fogásokhoz nebraskai marhát, különleges ohiói répát (dragon carrot), massachusetts-i fésűkagylót és Washington környéki különleges retket (watermelon radish) használt. A desszertbe idahói áfonya került. "Amikor csak tehetjük, szeretünk természetes helyi érdekességeket felhasználni" - tette hozzá Bill Yosses.
A Fehér Ház konyhája által felszolgált kedvencekről szólva Michelle Obama elmondta: a waffel és a grit (déli kukorica specialitás) különösen ízlik a családnak. A First Lady magasztalta az ebédhez szervírozott leveseket és salátákat is. Hozzátette, férje a fésűkagyló és a piték nagy rajongója.
"Lévén nagy pités fickó, az elnök csak tésztamesternek hívja Bill Yossest" - zárta a beszélgetést Obama asszony.
Forrás: MTI