2024. november 23. - Kelemen, Klementina

Ételek borral Móron

Borral készült ételek főzőversenyét rendezi meg április 25-én, szombaton Móron a Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete; az Ezerjó Fakanálforgatóra április 17-ig jelentkezhetnek az amatőr szakácsművészek.
2009. április 21. kedd 07:13 - HírExtra
A versenyzők választhatnak, hogy bográcsban, grillrácson, fazékban, lábosban, vagy cserépedényben készítik el finomságaikat, de kizárólag szabadtűzön sülhetnek, főhetnek, s nem hiányozhat az étkekből a bor sem - mondta el az MTI-nek Bozóky Mónika, a szervezet elnöke.

A móri borvidék nedűinek népszerűsítésére szövetkezett borbarát hölgyek ezúttal hatodik alkalommal rendezik meg a Fakanálforgatót. A rendezvény az elmúlt években olyan sikeres volt, hogy az ott készült étkek közül nem egy a környékbeli éttermek étlapjára is felkerült.
A versenyzők többsége a móri borfajtákat használta ízesítésre, hiszen az ezerjó, a tramini, a rizlingszilváni, a környék jeles tájjellegű borai számtalan étel - még a desszertek - ízét is képesek tovább "nemesíteni".

Az Ezerjó Fakanálforgató Mór hagyományos tavaszi ünnepségsorozatának, a Szent György heti mulatságoknak a része.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását