2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

Bajnai is offshore cég tagja volt?

Bajnai Gordon éveken keresztül volt egy offshore cég kézbesítési megbízottja, és az Oszkó Péter által vezetett cég tulajdonosa is egy Cipruson bejegyzett vállalkozás.
2009. május 8. péntek 19:06 - HírExtra
A Fidesz-frakció MTI-hez eljuttatott közleménye szerint tehát "csodálatra méltó bátorságról tett tanúbizonyságot Török Zsolt akkor, amikor az adófizetési kötelezettségeiket offshore cégeken keresztül megkerülő emberekről beszélt".

"Az emberekben joggal merül fel a kérdés, hogy a jelenlegi kormány tagjainak offshore tevékenysége nyomán hány százmillió forintnyi adóbevételtől esett el a magyar költségvetés" - olvasható a közleményben.

Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: több, a Fideszhez hű média tulajdonosának is van offshore cége, miközben a legnagyobb ellenzéki párt átkozza politikai ellenfelei hasonló vállalkozásait.

Az MSZP-s politikus közölte: a Magyar Nemzet tulajdonosa, Liszkay Gábor több mint három évig képviselt egy Amerikában bejegyzett offshore céget, amely egyik ingatlanhasznosító vállalkozásának is társtulajdonosa volt. Mint mondta, a HírTV-t birtokló Töröcskei István egyik pénzügyi cégének társtulajdonosa egy libériai bejegyzésű társaság. Ennek a társaságnak a kézbesítési megbízottja nem más, mint Boros Imre, az Orbán-kormány egykori minisztere - jegyezte meg.

A Heti Válasz tulajdonosa, Lantos Csaba csak az elmúlt két évben legalább négy esetben volt tulajdonosa offshore cégeknek, vagy adta el társaságait ilyen vállalkozásoknak - tette hozzá. Elmondta: sokan azért jegyzik be a cégüket adóparadicsomokban, mert ott kedvezőbbek az adózás feltételei. "Ez az adóenyhítésnek olyan törvényes formája, amelyet az Európai Unió minden országában alkalmaznak" - vélekedett, megjegyezve, hogy a pénzek adóparadicsomba menekítése nem törvénytelen, de előnytelen Magyarország számára.

A Fidesz az elmúlt időszakban többször is ostorozta ezeket a cégeket, és az azok megszüntetésére tett javaslatokat várta el - fűzte hozzá.

Bajnai Gordon miniszterelnök április közepén beszélt arról: a kormány tervei között szerepel, hogy jövőre az "adóparadicsomba menekített jövedelmet és vagyont" bevonnák az adóalapba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

manioka
2009. május 8. 20:07
NA az igy összelopott milliárdokkal könnyű osztani az észt, a másiktól a kenyeret is elvenni. Miért nem adóztatják meg ezeket a cégeket mint Obama, bizonyára azért mert a 99 %-uk becstelenül jutott hozzá a hatalmas vagyonához, az a mi adófizetők pénzéből lettt ellopva, remélem az első millió eredetével elszámoltatják a tolvajokat pártállásra tekintet nélkül, és a jogtalanul szerzett vagyonokat elkobozzák, és egy kis börtönmnel is megjutalmazzák őket, ja vagy hogy ezeknek a tolvajoklnak telik méregdrága ügyvédekre akik kimossák őket a sz...rból. Szégyelheti magát az összes naplopó tolvaj bagázs szadesz, maszop, fityesz stb....
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását