2024. szeptember 28. - Vencel

Helytállt a pécsi fiú, de sajnos nem ő lett a legjobb gitáros

”Nagyon jól éreztem magam a versenyen, s ami a legfontosabb: jól teljesítettem. Ennél jobban nem is tudtam volna”.
2009. június 14. vasárnap 19:12 - HírExtra
Pálfi András, aki egyben a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program hírvivője is, az internetes szavazás alapján Magyarországról egyedüliként került be a világ legjobb tizenkét gitárosa közé. A szombati döntőt a www.licklibrary.com oldalon élőben lehetett figyelemmel kísérni.

A Budapesti Műszaki Egyetem másodéves informatikus hallgatója, a hét éve gitározó pécsi fiatalember végül nem került a legjobb hat közé, de remekül érezte magát az igen erős mezőnyben, s a nem kis kihívást jelentő zenepárbajban. Nem tartja kudarcnak, hogy nem végzett az első helyen.

”Tényleg azok nyertek, akik megérdemelték. A lényeg, hogy nagyon jó gitárosokkal találkozhattam” - mondta az MTI-nek a még a brit fővárosban tartózkodó Pálfi András.
Hozzátette: önmagában nagy lehetőségnek és győzelemnek értékeli a londoni döntőn való részvételt. Felkérést vagy bármiféle megkeresést egyelőre nem kapott, de mint mondta: sok névjegykártyát osztott szét a helyi menedzserek között.

A pécsi fiatalember a Guitar Idol 2009 világhálón keresztül lebonyolított három selejtezőjén, és egy elődöntő után jutott a tizenkettes döntőbe 5311 netes vokssal. A legtöbb közönségszavazatot kapott versenyzők mellett a szakmai zsűri nyolc további kiválasztottja került a fináléba. A győztesek az ismertség mellett értékes hangszereket, erősítőket, kiegészítőket nyertek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását