2024. szeptember 28. - Vencel

Hány ellenőrt és sofőrt vertek meg idén? - kronológia

Bántalmaztak vasárnap Szegeden egy villamosvezetőt, aki nem akart felengedni a járműre egy érvénytelen jegyeket felmutató párt. A nő a nála lévő táskával fejbe verte a jármű vezetőjét, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Összeállítás a 2009-ben tömegközlekedési dolgozókat ért atrocitásokról:
2009. július 19. vasárnap 19:23 - HírExtra
2009. január 13. - Egy jeggyel nem rendelkező nő fellökött egy ellenőrnőt a kisföldalatti Kodály körönd megállójában Budapesten. Az ellenőr könnyebb sérüléseket szenvedett.

2009. január 15. - Jegyellenőrt támadott meg és bántalmazott egy bliccelő utas Miskolcon egy városi autóbuszon. A tettes az eset után a járműről leugrott és elszaladt. Az ellenőr könnyebb sérüléseket szenvedett.

2009. január 17. - A fővárosban az 1-es villamoson egy érvényes jeggyel vagy bérlettel nem rendelkező fiatalember az őt már otthagyó ellenőr után ment és ököllel az arcába vágott. Az ellenőr szája felrepedt, fogsora megsérült, mentő szállította kórházba.

2009. május 17. - A 130-as autóbusz Újpalota, Sárfű utca végállomásánál két részeg férfi kilökte a busz sofőrjét a járműből, miután a vezető felszólította őket, hogy ne használják a járművet WC-nek. A súlyosan sérült járművezetőt otthagyták, segítségnyújtás nélkül elmenekültek. - Ugyanezen a napon az 52-es villamos vezetőjét is bántalmazták. Két férfi kétszer megütötte a BKV dolgozóját, aki könnyebben megsérült. A két ügyben Kocsis István, a BKV vezérigazgatója egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel.

2009. május 21. - Megtámadott három jegyellenőrt egy 20 éves fiatalember egy miskolci villamoson, amikor a jegyét kérték. A jegyellenőrök könnyebben megsérültek, a támadót elfogták.

2009. május 26. - A ráckevei HÉV egyik kalauznőjét bántalmazták. A Dunaharasztinál álló szerelvényen a kalauz egy férfitől és nőtől, valamint gyermeküktől kérte jegyüket. Az utasoknak, bár volt bérletük, kiegészítő jegyet kellett volna vásárolniuk, amit azonban megtagadtak. A kalauz elment, de a nő utánament és bántalmazta.

2009. június 25. - Megvertek két BKV ellenőrt a fővárosban, a 47-es villamoson, a Kalotaszeg utcánál. Egyikük nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A két támadót a helyszínre érkező rendőrök elfogták és előállították.

2009. július 4. - Megtámadtak egy buszsofőrt a főváros XVI. kerületében. Két randalírozó a 31-es busz belső terében italt locsolt szét és szidalmazta a vezetőt. A sofőr ekkor arra szólította fel őket, hogy szálljanak le a járműről, ám egyikük benyomta a vezetőfülke ablakát és kétszer megütötte a sofőrt. A két huszonéves fiatalt a rendőrség előállította.

2009. július 10. - Atrocitás érte Budapesten a 196-os buszjárat vezetőjét a XV. kerületi Vásárcsarnok megállóhelyen. Egy ittas pár szállt fel a buszra, randalírozni kezdtek, amiért a vezető leszállásra szólította fel őket. A részeg férfi megpróbálta megütni az autóbusz vezetőjét, aki azonban hárította a támadást, majd a vezetőfülkébe zárkózva rendőri intézkedést kért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását