2024. szeptember 28. - Vencel

Ittasan rongált szobrot egy fiatal

Megrongálta Szent Miklós egész alakos szobrát egy 19 éves fiatalember a napokban Mosonszentmiklóson; az ittas fiú jó heccnek tartotta tettét, aki ezért akár hároméves szabadságvesztésre is számíthat- írta a Kisalföld szerdai száma.
2009. július 22. szerda 11:00 - HírExtra
Az elkövető letörte a kőszobor egyik kezét és a püspök pásztorbotját, miután barátaival megivott néhány pohárral. Kihallgatásakor elismerte a történteket, s tettét azzal indokolta, hogy az elfogyasztott alkohol hatására bátrabbnak érezte magát, s az akciót jó heccnek tartotta - közölte a lap.

A rongálással 150 ezer forintos kárt okozott, ám a falubeliek erkölcsi kára ennél lényegesen nagyobb. Az mosonszentmiklósiak csak találgatni tudták, hogy kinek és miért szúrt szemet a település névadójának szobra, amelyet a falu fennállásának 800. évfordulójára emeltek a múlt évben az önkormányzat és a helyi adományozók jóvoltából.

A mosonmagyaróvári rendőrkapitányság rongálás bűntett gyanújával indított eljárást a fiatalember ellen, aki kulturális javakban tett kárt, így akár hároméves szabadságvesztésre is számíthat - írta a lap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását