2024. szeptember 28. - Vencel

Jegyzőkönyv is volt a hibáról, mégsem tettek semmit

Bár az Aquaworld állítja, hogy mindenütt megfelelő szakképzettségű személyzet áll szolgálatban a fürdőben, a dolgozók szerint számos helyen alkalmi szerződéssel diákok látják el a felügyeletet. A csütörtöki gyermektragédiát okozó aknafedél hibájáról a Magyar Nemzet egyik olvasója szerint már öt nappal korábban jegyzőkönyvet vettek fel.
2009. július 29. szerda 07:22 - HírExtra
A napilap szerdai számában megjelent cikk szerint a lap egyik olvasója arra hívta fel a figyelmet, hogy a vezetőség állításával szemben sorozatosan megszegték a biztonsági előírásokat a fürdőben. A fiatalember az Aquaworld alkalmazottja volt uszodamesterként, de távozott a cégtől, mert nem tudta elnézni a szabálytalanságokat.

Beszámolója szerint az aknafedél hibájáról a baleset előtt öt nappal tudtak már az ott dolgozók. A veszélyt jelezték a műszakonként szolgálatban lévő két diszpécsernek, akik egy A4-es füzetbe jegyzőkönyvezték a jelentést. A fiatalember arra is felhívta a figyelmet, hogy a tragédia színhelyére, a szörfmedencéhez nem uszodamesterek voltak beosztva, hanem animátorok, illetve szerződéses munkára felvett diákok. Utóbbiak képzettsége a szabályok szerint nem elégséges ahhoz, hogy a veszélyes medencét felügyeljék. A tragédia idején valóban két úszómester próbált a gyermek segítségére sietni, de azért mert a közelben jártak és észlelték a történteket. Egyikük volt az, aki a gyermek után ugrott, de már csak annak lábát találta meg - ismerteti a Magyar Nemzet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását