2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

Sólyom felháborodott

Példátlannak, a két szövetséges állam viszonyában megmagyarázhatatlan és kimenthetetlen lépésnek nevezte Sólyom László, hogy péntekre megtagadták tőle a belépést a szlovákiai Komáromba, ahol részt vett volna Szent István szobrának leleplezésén.
2009. augusztus 21. péntek 20:35 - HírExtra
A köztársasági elnök a határátkelőtől gyalog jött el az Erzsébet hídon a határig, és magyar területen maradva tájékoztatta az újságírókat arról, hogy a szlovák külügyminisztérium jegyzéke szerint biztonsági kockázatot jelent a részvétele az ünnepségen.

"Visszafordulok, mert nem tudnak engem egy tudatos jogsértésbe belehajszolni, hiszen jogász vagyok, államelnök vagyok. Remélem, hogy a komáromiak ezt a látogatást így is megőrzik szívükben, és visszajövök még" - mondta az újságírók gyűrűjében Sólyom László.

A köztársasági elnök rámutatott: a szlovák fél több, mint két hónapja tudja az átadás tényét, és a legutóbbi napokig mindenben együttműködést tapasztalt. "Remélem, hogy az utolsó két napban kitört hisztéria a legfelsőbb szinteken nem a szlovák fél érzelmeit tükrözi".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2009. augusztus 22. 20:30
Annyira biztos,hogy a u g u s z t u s 21-én én nem mentem volna szobrot avatni Szlovákiába még akkor sem,ha ők előzetesen nem is emeltek kifogást ellene/1968!!!)
thurvj97
2009. augusztus 22. 11:17
Lassan nem lesz hová mennie. Mindenütt megismerték. Kever és megoszt itthon és határon kívül egyaránt.Mire számítött,piros szőnyeggel várják?Azt kapta,amire rászolgált.
Papuska
2009. augusztus 21. 21:34
Sajnos a magyar diplomáciának ma ekkora a súlya! Sikerült súlytalanná tenni. Ma kitiltanak saját volt hazánk területéről, holnap mehetünk Európából is. És mi jámbor barmok majd eloldalgunk, mert azt mondták...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását