2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

Választási törvényt sértett a polgármesterjelölt

A helyi választási bizottság szerint megsértette a választási törvényt a Fidesz-KDNP dombóvári polgármesterjelöltje, amikor egy önkormányzati rendezvényre a maga nevében hívta meg a dombóvári időseket - olvasható a dombóvári önkormányzat honlapján közzétett határozatban kedden.
2009. szeptember 29. kedd 22:23 - HírExtra
A bizottság a jogsértést Tóth Gyula, az MSZP városi elnökének kifogása nyomán állapította meg.

A szocialista politikus azt sérelmezte, hogy Patay Vilmos, a Fidesz-KDNP jelöltje szórólapján a dombóvári önkormányzat, a Dombóvár és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás és a Gunaras Zrt. által időseknek szervezett gunarasi rendezvényre a saját nevében hívta meg nyugdíjasokat - olvasható a dombovar.hu-n.

A határozat szerint a szórólap kívülálló számára megtévesztő; azt a látszatot kelti, hogy Patay Vilmos polgármester-jelölt teszi lehetővé a rendezvényen az ingyenes részvételt, még akkor is, ha tartalmazza, hogy Dombóvár Város Önkormányzata, a Dombóvár és Környéke Többcélú Társulás és Gunaras Zrt. a szervező.

A választási bizottság szerint a kifogásolt szórólap megsértette a választási törvényben foglalt jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét, és Patay Vilmost a további jogszabálysértéstől eltiltotta.

Dombóváron október 11-én rendeznek időközi polgármester-választást azután, hogy június 17-én lemondott Szabó Loránd, a város korábbi szocialista polgármestere.
A választáson három jelölt, Krajczár Antal (független), Krauss Péter (MSZP) és Patay Vilmos (Fidesz-KDNP) indul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását