2024. október 6. - Brúnó, Renáta

Demszky lett unszimpatikus az MSZP-nek?

A fővárosi szocialisták nem hagyhatták, hogy azzal a Demszky Gáborral együtt vezessék tovább a fővárost, aki nem elkötelezett a tiszta helyzet megteremtésében a fővárosi cégekkel kapcsolatban - közölte Burány Sándor a párt budapesti szervezetének elnöke csütörtökön az MTI-vel.
2009. október 16. péntek 06:48 - HírExtra
A budapesti SZDSZ további teljes szétesésének nem kívánnak a szocialisták asszisztálni, mint ahogy ahhoz sem, hogy a Fidesz összeboruljon az SZDSZ-szel - írta közleményében Burány Sándor hozzátéve: ha Demszky Gábor egyéni pályája a Fideszhez közelebbi, mint a koalíciós szerződésben megfogalmazottak, akkor továbbra is szavazzon együtt a Fidesszel.

Az elnök kitért arra is, hogy a liberális szavazók nem azt várták Demszky Gábortól és a fővárosi SZDSZ-től, hogy a Jobbikkal együttműködő, "Szebb jövőt" kívánó Tarlós Istvánnal lépjen koalícióra a Fővárosi Közgyűlésben, és lesöpri a szocialisták teljes átláthatóságra tett javaslatát.

Burány Sándor ezt arra reagálva közölte, hogy John Emese és Ikvai-Szabó Imre csütörtöki közös sajtóbeszélgetésen elhangozott: a fővárosi SZDSZ nem keres új koalíciós partnert az MSZP kilépése után; a célja az, hogy működtesse Budapestet és intézményeit, ezért konszenzusos politizálásra készül az önkormányzati ciklus utolsó egy évében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását