2024. október 6. - Brúnó, Renáta

Fidesz: új kezdetre van szükség

Budapesten most nem új alkukra, mutyikra, alkalmi koalíciókra van szükség, hanem új kezdetre - közölte a Burány Sándor pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva a Fidesz az MTI-vel.
2009. október 16. péntek 12:45 - HírExtra
A Fidesz ezért is támogatja Tarlós István kezdeményezését, azt, hogy a jövőről való döntés lehetőségét adják vissza a budapestieknek, s tartsanak mielőbb új választást - olvasható a Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője jegyezte közleményben.

"Az MSZP-SZDSZ városvezetés összeomlott a korrupciós ügyek súlya alatt. Magyarán: szétlopták Budapestet, de lebuktak, ezután összevesztek, hogy ki vigye el a balhét" - írta.
Pénteki sajtótájékoztatóján Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke kijelentette: arra a kérdésre várna választ Tarlós Istvántól, a Fidesz-KDNP budapesti frakciószövetség vezetőjétől, hogy "akar-e főpolgármester-helyettese lenni Demszky Gábornak".

A fővárosi szocialista elnök szerint az ellenzéki frakcióvezető az elmúlt napokban egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett, kedden még nyilvánosan felajánlkozott Demszky Gábornak, és támogatásáról biztosította, szerdán pedig már fel kívánta oszlatni a fővárosi közgyűlést.

"Tarlós István kedden este Orbán Viktortól alapos fejmosást kaphatott elhamarkodott segítőszándékáért" - vélekedett Burány Sándor.

A Fidesz-KDNP szerdán nyújtott be törvényjavaslatot a parlamentnek a fővárosi önkormányzat feloszlása érdekében. A törvényjavaslat elfogadásának következménye egy előre hozott önkormányzati választás lenne a fővárosban.

Az Országgyűlés honlapján olvasható - Kósa Lajos, Szijjártó Péter és Semjén Zsolt által jegyzett - indítvány azt javasolja, hogy a képviselő-testület a megbízatásának lejárta előtt név szerinti szavazással, minősített többségű döntéssel mondhassa ki a közgyűlés feloszlását.

A javaslatot október 12-én, az MSZP országos elnökségének döntése előtt egy nappal készítette az ellenzéki frakciószövetség - legalábbis ez derül ki a dokumentumon található dátumból.

Az aláírók beadványukat azzal indokolták, hogy a Budapestet eddig irányító MSZP-SZDSZ koalíció felbomlott, a fővárosban hosszú évek óta káosz van, és mostanra már a működőképesség is veszélybe került. Budapest működőképességét csak új választással lehet biztosítani, ehhez pedig szükséges az önkormányzati választásokra vonatkozó törvényi rendelkezések módosítása - szögezték le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását