2024. október 6. - Brúnó, Renáta

Jövőre regisztrálják a MÁV-kedvezményeket

Október végéig készül el a MÁV-kedvezményrendszer megújításáról szóló koncepció - jelentette be kérdésre válaszolva Szollár Domokos kormányszóvivő a kormány ülése utáni szerdai sajtótájékoztatón.
2009. október 21. szerda 17:18 - HírExtra
Szollár Domokos elmondta: november végére minden érdekelt féllel egyeztet a kabinet az új koncepcióról; az új rendszer január 1-től indul. Ekkor első lépésként a kedvezmények regisztrációja történik meg, azt követően szabják újra a tarifákat - szögezte le a kormányszóvivő.

A 65 év felettiek utazási kedvezménye megmarad - közölte. Mint mondta: más, fontos kedvezményeket sem szüntetnek meg, példaként a tanulókét említette.

Kiemelte: jelenleg 7,5 millió magyar állampolgár rendelkezik valamilyen utazási, vasúti kedvezménnyel. Ez a rendszer nem fenntartható, változtatni kell rajta - szögezte le a kormányszóvivő megjegyezve, hogy ma nem tudni, ki, milyen mértékben veszi igénybe a kedvezményeket, ezeknek nincs regisztrációja.

Arra a felvetésre, miszerint az igazságügyi és az önkormányzati miniszter levélben hívta fel az önkormányzatok figyelmét arra, hogy az október 23-i ünnepségekhez a Magyar Gárda egyes tagjai csatlakozhatnak, Szollár Domokos azt válaszolta: a levelet nem látta, de tény, hogy a Magyar Gárdát a bíróság betiltotta, így ha jogsértést követ el, akkor ellene a rendőrségnek fel kell lépnie.

A levél helyén való volt, hiszen a kormánynak felelőssége tájékoztatni az önkormányzatokat, hogy mire készüljenek fel - húzta alá a szóvivő, aki úgy fogalmazott: "ez egy riasztás, amire szükség van".

Kérdésre válaszolva Szollár Domokos megerősítette, hogy a kormányfő Alföldi Albert szocialista képviselőt nevezte ki a kalocsai indiai beruházás miniszterelnöki megbízottjának. Hozzátette: a megbízott a beosztásának megfelelő juttatásokat kap.
A szóvivő hangsúlyozta, hogy a kormány koncentrált erőfeszítéseket tesz a munkahelyteremtés érdekében, és bízik abban, hogy a szóban forgó beruházás is megvalósul.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását