2024. október 5. - Aurél

Lendvai bízik Orbán józan eszében

Lendvai Ildikó reméli, hogy Orbán Viktor nem azért mond beszédet október 23-án Nagytétényben, hogy újabb kerületbe vigyen megosztást, hanem csak saját szélsőségesei elől menekül a belvárosból.
2009. október 22. csütörtök 21:08 - HírExtra
Lendvai Ildikó az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy Orbán Viktor és a Fidesz a közös ünnepeket már rég elvette Magyarországtól, a fővárost pedig odaadta a szélsőségeseknek.

"A Fidesz évek óta nem jelenik meg ott, ahol a köztársaság elnöke, a kormányfő, a közjogi méltóságok és a pártok együtt ünnepelnének. Évek óta nincs közös március 15-e és közös október 23-a. Még az 56-os forradalom 50. évfordulója sem volt kivétel. Az egész világ képviseltette magát a közös ünnepségen, a Fidesz nem. A hírek nem a magyarok forradalmáról szóltak, hanem a szélsőségesek utcai rendzavarásáról" - fogalmaz.

Mint írja, Orbán Viktor és a Fidesz október 23-án most kivonul a belvárosból. Nagytétényben mond beszédet, ahol a helyi közösség és az önkormányzat állította fel újra történelmi emlékként az egykori országzászlót.

Ámde a Fidesz-hez közelálló Magyar Nemzet nem az önkormányzatról, nem a XXII. kerületiekről beszél, hanem pártrendezvényről: "a Fidesz a XXII kerületben emlékezik" . A rendezvényre a Fidesz saját honlapján mozgósít - ismerteti Lendvai Ildikó.

"XXII. kerületi országgyűlési képviselőként és az MSZP elnökeként mondom: október 23-án Nagytétényben és az országban nem a Fidesz-nek, nem az MSZP-nek, nem külön a pártoknak, hanem a helyi közösségnek és a nemzet közösségének kell emlékeznie. A közös ünnepből nem szabad pártrendezvényt csinálni" - fogalmaz a pártelnök.

Hangsúlyozza, hogy Orbán Viktort az eredeti program megváltoztatásával a XXII kerület polgármestere nem a Fidesz és a Jobbik nevében hívta - akik egyébként a polgármester megválasztását támogatták -, hanem a kerület közössége nevében.

"Remélem, Orbán Viktor úr sem megosztó, kampányoló pártpolitikusként beszél majd, hanem a nemzet ünnepéhez méltóan, az egység szolgálatában kíván szólni. Remélem, hogy csak saját szélsőségesei elől menekül a belvárosból, és nem azért, hogy újabb kerületbe vigyen megosztást. Remélem, ha a pártelnök ki is vonul az ezzel egy időben zajló országos, közös ünnepről, párttársai helyette is képviseltetik ott magukat" - zárta közleményét Lendvai Ildikó.

A Fidesz délelőtt koszorúz az Új köztemetőben, majd az 1948-ban lerombolt, most újjáépített nagytétényi Országzászlót Orbán Viktor, a párt elnöke jelenlétében avatják fel. Az ünnepségen Orbán Viktor és Szabolcs Attila polgármester mond beszédet, majd az Országzászlót megáldják a történelmi egyházak papjai.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását